Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Továbbra is nyeretlen a Valencia

A spanyol labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a Valencia hazai pályán fogadta a Rayo Vallecanót. A hazaiak legutóbb október végén nyertek otthon a La Ligában – a negatív sorozat ezen a meccsen sem szakadt meg.

12417975_1152724041538440_5230440947232282890_n

Valencia – Rayo Vallecano 2-2 (0-1)

Helyszín: Valencia, Estadio de Mestalla, játékvezető: P. Iglesias.

Gólszerzők: Negredo (55.), Paco (88.) ill. Jozabed (15.), Llorente (69.)

Sárga lap: Paco (87.) ill. Llorente (19.), Quini (79.), Bangoura (81.)

Valencia: Ryian – Cancelo, Aderlan, Mustafi, Barragan (Bakkali 82.) – Parejo, Mina (Piatti 61.), Gomes, Danilo, Rodrigo – Negredo (Paco 65.), vezetőedző: G. Neville.

Rayo Vallecano: Carlos – Quini, Ze Castro, Tito, Martinez – Trashorras, Llorente, Embarba (Bangoura 34.), Sanchez, Hernandez – Miku (Manucho 69.), vezetőedző: P. Jemez.

A La Liga 20. fordulójának vasárnapi programja a Valencia – Rayo Vallecano meccsel indult. Mindkét csapat pocsék formában volt az elmúlt hetekben – egyik sem tudott nyerni az előző 5 fordulóban, a tabellán a Valencia a 11. helyet, míg a Rayo 19. pozíciót foglalta el.

A vendégek kezdték veszélyesebben a meccset, a 4. percben egy jobboldali beadás után Miku fejelt, próbálkozása azonban a kapufán csattant. A 15. percben aztán a kapufa sem mentette meg a hazaiakat: Adri Embarba futott el a jobb szélen, beadását pedig Jozabed 11 méterről a kapuba bombázta. 0-1. A félidő során végig a Rayo volt a veszélyesebb, és számos kisebb helyzetet alakított ki a vendégcsapat. A Valencia viszont elképzelés és lendület nélkül futballozott, összességében az egygólos hátránnyal még „elégedett” is lehetett Neville.

A második félidőt is a Rayo kezdte jobban, az 52. percben egy kavarodást követően Miku próbálkozott ismét, lövése azonban kevéssel mellé ment. Négy perccel később szintén a Rayónak adódott lehetősége, azonban a kimaradt helyzet után Negredóhoz került a labda, a csatár pedig a félpályától átemelte a kint álló kapust – Negredónak mindössze a második gólja volt a mostani a bajnokságban. 1-1. Az egyenlítő gólt követően a hazaiak voltak a veszélyesebbek, azonban a vezetést ismét a Rayo szerezte meg. A 69. percben Jozabed szögletét 11 méterről Llorente kapásból a jobb léc alá vágta – Ryannek esélye sem volt. 1-2. A 86. percben Paco Alcacer egyenlített, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt – a visszajátszásból egyértelműen látszott, hogy a Valencia gólja szabályos volt. Két perccel később azonban már a játékvezető sem mentette meg a vendégeket. Egy védelmi hiba után Bakkali adta be a labdát, Paco pedig 2 méterről az üres kapuba talált. 2-2. Az utolsó néhány percben ugyan próbálkozott a Valencia, de maradt a döntetlen.

Fotók: Valencia Facebook-oldala