Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A United nyerte az örökrangadót az Anfielden – videóval

A Premier Leauge 22. fordulójának legjobban várt mérkőzése, a vasárnapi Liverpool – Manchester United örökrangadó volt. A Manchester United kedden annak ellenére, hogy 2–0-ra is vezetett a mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Newcastle vendégeként. A csapat így az utóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből csupán egyszer tudott győzni és a hatodik helyet foglalja el a Premier League-ben. Míg a vörösök hazai pályán játszottak szintén 3-3-as döntetlent a listavezető Arsenal együttesével.

12552612_1253492878008458_4845594573308424308_n

Liverpool – Manchester United 0-1 (0-0)
Anfield Road, Liverpool 43.865 néző, vezette: Mark Clattenburg

Liverpool: Mignolet – Clyne, Sakho, Touré (Benteke 81.), Moreno – Lucas, Henderson, Can– Lallana (Ibe 76.), Firmino, Milner (Caulker 90.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

Manchester United: De Gea – Young (Jackson 42.), Smalling, Blind, Darmian – Schneiderlin, Fellaini – Lingard (Mata 66.), Herrera (Depay 72.), Martial – Rooney Vezetőedző: Louis Van Gaal

Gólszerzők ill. Rooney (79.)
Sárga:  ill. Smalling (65.), Fellaini (75.)
Kiállítás:

Anglia egyik legnagyobb rivalizálását láthatjuk a Liverpool FC és a Manchester United meccsein. Más nagy ellentétek is kialakultak az országban, melyek közül ez az északnyugati rangadó az egyik leginkább figyelemmel kísért küzdelem. A Liverpool Anglia legsikeresebb és a világ egyik legnépszerűbb klubja. A manchesteri Vörös Ördögök 20 alkalommal nyertek bajnoki címet, a liverpooli Vörösök pedig 18-szor, viszont a Liverpool már ötször nyert Bajnokok Ligáját, 3-3 alkalommal UEFA-kupát és UEFA-szuperkupát, a Manchester United pedig még “csak” háromszor tudott BL-t nyerni, ugyanakkor világszerte nagyobb népszerűségnek örvend, mint a Liverpool. A két csapat először 1894. április 28-án találkozott, a találkozó 2-0-ás liverpooli győzelemmel ért véget. Eddig 193 mérkőzést játszott a két együttes, ezalatt 64 Liverpool, 78 Manchester győzelem és 51 döntetlen született. A találkozó remek hangulatban kezdődött az Anfielden. A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Nem úgy, mint a hazaiak a 10. percben Lallana kapott egy remek labdát, a kifutó De Gea nagy szerencsével hárítani tudott a kipattanó Firmino elé került aki nagy helyzetben éppenhogy csak a bal kapufa mellé lőtt. Nagy lehetőség maradt ki. A 12. percben Milner lőtt kiszorított helyzetből fölé. A Liverpool folyamatosan átvette a játék irányítását, a vendégek közel 20 perc után sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. A 27. percben újabb hazai lehetőség adódott, Henderson tört be a tizenhatoson belülre de lövését a védők blokkolni tudták. A 29. percben az első manchesteri leheőséget láthattuk, Herrera lőtt csúnyán mellé. A 30. percben újabb nagy Liverpool lehetőség, Henderson lőtte keresztbe a labdát, ami elszállt a kapu előtt. A hazaiak továbbra is fölényben jászottak, de lehetőségeiket nem sikerült gólra váltaniuk. A 45. percben Martial kapott egy labdát, de lövését Sakho blokkolni tudta. A az első félidő ezzel gólnélkül zárult, inkább nagy Liverpool lehetőségekkel.

A második félidő ugyanott folytatódott ahol az elsőt abbahagyták a felek. A Liverpool irányította a mérkőzést, az 50. percben a találkozó eddigi legnagyobb helyzetét puskázták el a hazaiak. Lallana passzolt Emre Can-hoz akinek lövését óriási bravúrral hárította De Gea. Az 56. percben az első nagy manchesteri helyzetet láthattuk. Martial került helyzetbe, de lövése keresztbe szállt a kapu előtt. 62. percben újabb nagy hazai helyzet maradt ki, Firmino beadásást Henderson lőtte el amit De Gea könnyedén hárított. A 66. percben ismét a vendégek kapusának kell hárítania, Emre Can lövésénél, majd a kipattanóra érkező Firmino lövésénél. A 79. percben az első kapura tartó lövését gólra váltotta a vendég együttes. Egy elvégzett szöglet után, Fellaini fejese a felő lécen csattant, a kipattanót pedig Rooney könyörtelenül bevágta a kapu közepébe. A találkozó további részében, hiába próbálkoztak a hazaiak, de nem tudtak egyenlíteni. Ezzel pedig a United feljött az ötödik helyre, míg a Liverpool maradt a kilencedik pozícióban. Folytatás jövő hétvégén, Liverpool a Norwich otthonába látogat, míg a vörösök ördögök otthon fogadják a Southampton csapatát.

https://www.youtube.com/watch?v=_3vOKG_IcqY

Ondik Gábor