Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elmaradt a góleső St Etienne-ben

Vasárnap este rendezték a francia bajnokság 21. fordulóját. Ennek a körnek az utolsó mérkőzését a St Etienne és a Lyon játszotta. Sok izgalomra számíthattak azok, akik kilátogattak az összecsapásra, mert ez a két gárda mindig gól gazdag meccseket játszik egymással.

 Lyon-vs-Saint-Etienne

St Etienne – Lyon 1:0 (0:0)
Gólszerző: Soderlund (76.) ill. –

Az eddig lejátszott egymás elleni mérkőzésekből kiindulva gól gazdag összecsapásra számíthattunk. Azonban ezen a napon valahogy nem voltak formában a csapatok. Az első félidőben gólt nem, mindössze egy sárga lapot gyűjtött a hazai csapat. A második félidőben is folytatódott a lapok gyűjtögetése, azonban itt már megtört a gólcsend. Az első, és egyben utolsó találtra egészen a 76. percig kellett várni. Soderlund talált be a Lyon kapujába ezzel juttatta előnyhöz csapatát. A hátralévő szűk negyedórában nem született már újabb gól, így ez a találat 3 pontot ért. Győzelmével a St Etienne 5. helyen, míg a Lyon 9. pozícióban áll jelenleg.

PSG

A párizsi csapat utcahosszal vezeti a francia pontvadászatot. A második helyezett Monacoval szemben már 21 pont az előnyük, így elkönyvelhetjük, hogy ezt a bajnoki trófeát már bezsebelték. A legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték. A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Chelsea-val kell majd megmérkőzniük. A Francia Kupában a legjobb 32 között a Toulouse lesz az ellenfelük. A csapat házi gólkirálya – aki jelenleg vezeti a góllövőlistát – Ibrahimovic 16 góllal.

Monaco

A párizsiak mögött kullognak a második helyen. Hátrányuk szinte biztosan behozhatatlan már, 21 pont. Hátrafelé kell kacsingatniuk, mivel az Angers és a Nice is könnyen megelőzheti őket. A bajnokságban ingadozó a teljesítményük. A Francia kupában alacsonyabb osztályú ellenfelüket nagy fölénnyel, 10:2-re ütötték ki, így mehetnek a következő körbe. Az Európa Ligában csak a csoport 3. helyén végeztek, így számukra véget ért az idény. A csapat házi gólkirálya Fabinho 4 góllal.

Angers

A meglepetéscsapat. Mindenki azt gondolta, hogy a kiesés ellen fognak küzdeni, ennek ellenére a Monaco sarkában vannak. Hátrányuk mindössze két pont. Ha hozzák az eddig formájukat, akkor szinte biztos, hogy az európai porondon is megmérettetheti magát az együttes. A kupában a Besancont kapták ellenfélnek, akin simán át is léptek, így várhatják a következő kört. A csapat házi gólkirálya N’Doye 5 góllal.

Nice

Jelenleg a 4., Európa Liga selejtező helyet érő helyen tartózkodnak, azonban olyan kicsi a pontkülönbség a csapatok között, hogy akár még a második helyre is felkúszhatnak, ha jó teljesítményt fognak nyújtani. A legutóbbi mérkőzést éppen a meglepetéscsapattal, az Angers-szel játszották, és le is győzték őket, ám ez még kevés volt ahhoz, hogy feljebb lépjenek a tabellán. Nekik már csak a bajnokság maradt, mivel a kupából a Rennes ejtette ki őket. A csapat házi gólkirálya Ben Arfa 9 góllal.

Olympique Marseille

A tabellán nem annyira előkelő a helyezésük, jelenleg csak a 8.-ok, így nagyon össze kell kapniuk magukat a szezon hátralévő részére. Ahhoz képest, hogy ennyire középmezőnybe vannak, nem nagy a lemaradásuk az élbolytól. Az Európa Ligában is érdekeltek még. A Bilbao lesz az ellenfelük. Szoros meccsen a Francia kupában is továbbjutottak. A Caen-t verték meg egy góllal. A csapat házi gólkirálya Batshuayi 12 góllal.

Lyon

Legutóbbi meccsen a St Etienne-től szenvedtek vereséget. A bajnokságban csak a 9. helyen szerénykednek, de nem nagy a lemaradásuk az élbolyhoz képest. A Bajnokok Ligájában utolsó helyen végeztek a csoportjukban, így a nemzetközi szereplés a csapatnak idén véget ért. A hazai kupában még érdekeltek viszont. Az alacsonyabb osztályú Limoges csapatát tömték ki 7 góllal. A csapat házi gólkirálya Lacazette 7 góllal.

Bordeaux

A Lyon mögött csak a 10. helyen állnak a tabellán. Idén nekik sem megy igazán a bajnokságban. Az Európa Ligából csoportutolsóként estek ki. A Francia Kupában alacsonyabb osztályú ellenfelüket szoros meccsen verték meg, így vár rájuk a következő kör. A csapat házi gólkirálya Khazri 5 góllal.

tabella

kép: kabumbu.com

Nagy Gábor