Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: Ittas vezetés miatt súlyos büntetés

Elsőként a Magyar Nemzet közölte, hogy a Ferencváros két játékosa volt annak a balesetnek a részese, amely még vasárnap hajnalban történt Budán.

20140817_0022_SZM640

Eleinte csak annyiról szóltak a hírek, hogy egy autó betonfalnak csapódott a Kútvölgyi úton, olyan erővel, hogy az összes légzsák kinyílt. A sofőr és utasa ittas volt. Mára kiderült, a Ferencváros két labdarúgója volt a „szenvedő” fél.

Akik közül egyikük a szemtanúk szerint szóváltásba keveredett a jelenlévőkkel. A rendőrség, majd pedig a klub is megerősítette a portál értesüléseit.

„Budapest XII., Kútvölgyi úton 2016. január 17-én a reggeli órákban – eddig ismeretlen okok és körülmények között – egy személygépkocsi kőfalnak ütközött. A baleset során két személy megsérült. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya vizsgálja.” – áll a BRFK Közlekedésrendészeti osztályának közleményében.

A fradi.hu-n megjelent kommünikében a renitensek neveit is nyilvánosságra hozták.

„A Ferencvárosi Torna Club két labdarúgója szombatról vasárnapra virradóra Budapesten közlekedési balesetet szenvedet. A két játékos, az autót vezető Varga Roland és utastársa, Busai Attila a történtekről azonnal tájékoztatta a klub vezetőségét. A sportolók arról is beszámoltak, hogy mielőtt kocsiba ültek volna, kisebb mennyiségben alkoholt fogyasztottak, de mindketten úgy érezték, az elfogyasztott ital már távozott a szervezetükből. A felelősséget mindenért vállalják a hatóságok előtt, egyben nagyon sajnálják, hogy ilyet tettek. Az FTC az érintetteket felelőtlenségük miatt természetesen súlyosan megbünteti a labdarúgócsapat házirendje szerint, a büntetés mértékét azonban a klub és a játékosok magánügyként kezelik.”

Gavalovits Sándor