Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúd-Arábiába távozhat a Manchester City korábbi labdarúgója!

Információk szerint Szaúd-Arábiában köthet ki a Manchester City korábbi középpályása. A “kékek” egykori játékosa iránt az Al Jazira érdeklődik. A nagy tehetségként indult labdarúgó jelenleg a Stoke City alkalmazásában áll, aki nem más, mint Stephan Ireland. 

ireland

A The National értesülései szerint az Al Jazira érdeklődik a Manchester City korábbi, a Stoke City jelenlegi középpályása, azaz Stephan Ireland iránt. A 30 esztendős labdarúgó egykor a manchesteri klub húzóemberének számított, majd az utána következő időszakában egyre lejeb ívelt a karrierje.

Stephan Ireland 19 esztendős volt, mikor csatlakozhatott a Manchester City felnőtt csapatához. Mint ismert akkoriban a “kékek” nem igazán szövögethettek dobogós álmokat. Azonban természetesen ennek ellenére ez is bizonyította tehetségét, hogy ilyen fiatalon már szerves részét képezte a klubnak. Legkimagaslóbb idénye a 2008/2009-es volt, mely során 50 tétmérkőzésen léphetett pályára, ezalatt 13 gólt és ugyan ennyi gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé. A következő szezon folyamán szintén alapembernek számított, majd Mark Hughes menesztése után egyre kevesebb lehetőséget kapott. Az újdonsült tréner, nevezetesen Roberto Mancini egy nyilatkozatában azt mondta, hogy számít az ír középpályásra. Nos, ez nem így történt, hiszen 2010 nyarán az Aston Villához igazolt. A manchesteri együttesnél minden frontot egybe véve 176 összecsapáson kapott lehetőséget, mely során 23 gólt szerzett illetve 24 találatot készített elő társainak. A birminghami csapatnál azonban nem tudott túlságos kibontakozni, hiszen több komolyabb sérülés is hátráltatta. Három év után rögtön távozott is. Ezután a Stoke Cityhez került. A jó középcsapatnak számít klubnál jól indultak a dolgok, majd az utóbbi időszakban ott sem kerülik el a gondok. A Villánál 58, míg a Stokenál 57 összecsapáson léphetett pályára a különböző sorozatokat figyelembe véve.

Képforrása: www.independent.co.uk

Németh Boldizsár