Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi BEK-győztes vinné az Újpest csatárát

Nincsen könnyű helyzetben az Újpest FC labdarúgócsapata, ugyanis kérők sora leselkedik a csapat házi gólkirályára, az NB I góllövőlistájának második helyezettjére. Mbaye Diagne révén egy portugál szál került, a Bola arról ír, hogy a két klub már tárgyalásban áll egymással.

2db1c76a2878ecca1305319a9394ba22

Könnyen lehet, hogy befejező csatár után kell néznie a lila-fehéreknek a holtszezonban, ugyanis Sallói Dániel után Diagne is elhagyhatja a klubot. A fiatal magyar támadó Németh Krisztián csapattársa lett, s profi szerződést kapott a Sporting Kansas City csapatától, míg a szenegáli csatár a korábbi BEK-győztes Sporting Lisabon kívánságlistájára kerül.

A hírek szerint a portugálok, azonnal, most télen szeretnék vinni a 24 esztendős labdarúgót, míg az Újpest a szezon végéig szeretné csapatában első számú gólfelelősét. A két klub a Bola információi már tárgyalásban áll egymással, s Diagne nem is utazott el a lila-fehérek törökországi edzőtáborába.

Diagne játékjogát a Juventustól szerezte meg a fővárosi klub, mely magyar viszonylatban igen jelentős 500 ezer eurós összeget tett le az asztalra a nyáron. A szenegáli ezt 14 bajnoki mérkőzésen 11 góllal honorálta, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy az Újpest a tabella második helyéről várja a folytatást. Zsinórban 7 mérkőzésen lőtt gólt, ám lehet, hogy ez a sorozat nem folytatódik tavasszal az NB I-ben! Ezen mérkőzéseken pedig 4 gól is három pontot jelentett. egy pedig pontmentést. A Fradi veretlenségét az Újpest az ő góljával vette el az utolsó fordulóban.

Ami a Sporting jelenlegi helyzetét illeti, a csapat száguld a portugál pontvadászatban, s listavezetőként várja a következő fordulót, ám a 14 gólos házi gólkirály, a góllövőlista második helyezettje Islam Slimani kegyeiért sorban állnak a kérők. Diagne az ő pótlására érkezhet, s ezért is lehet sürgős a csatárvétel.

Őszi Ádám