Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Forduló összegző, eredmények

Véget ért a Premier Liga 22. fordulója, nézzük a fontosabb eseményeket. Köztük a United győzelmével az örök rangadón, az Arsenal botlásával és a többi érdekesebb statisztikáival és összegzéssel.

terry

A szombati játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója minden bizonnyal az Everton látogatása volt a Chelsea otthonában a Stamford Bridgen. A várakozásnak megfelelően egy nagyon izgalmas és fordulatos találkozót vívtak a felek, melyen a végeredmény 3-3-as döntetlen lett. A két csapat átaludta az első félidőt, ám ez megbocsátást nyert így, hogy a második játékrészben mindent bele adtak a felek. A liverpooliak már 2-0-ra is vezettek ám a Chelsea még felállt, ám a 90. percben Mori találatának köszönhetően szinte már a kezükben érezhették a győzelmet. Ám a hosszabbításban érkezett John Terry karöltve Jones játékvezetővel és egy méteres lesgólnak köszönhetően megmentette a csapatának az egy pontot. Ezzel továbbra is veretlen Guus Hiddink irányítása alatt a Chelsea. (Bővebben itt)

Ugyan ezen a napon a még mindig bajnoki címeben reménykedő Tottenham hazai pályán fogadta a Sunderlandot és meglehetősen simán 4-1-re léptette le Allerdyce fiait a Spurs. Ráadásul úgy, hogy még a vendégek vezettek. A londoniak ezzel továbbra is ott vannak az élmezőnyben  5 pontra lemaradva az éllovas Arsenal-Leicester duótól. (Bővebben itt)

A jelenleg dobogós Manchester City sem kímélte ellenfelét,ők a Crystal Palacet fogadták és nem voltak túl vendégszeretőek. Aguero vezérletével a “Polgárok” 4-0-val küldték haza a gödörben lévő Pardew alakulatot. A riválisok botlásának köszönhetően már csak egy pontra van a Citytől a hőn áhított első hely és ha továbbra is ilyen formában lesznek akkor hamarosan meg is kaparintják azt. (Bővebben itt)

A játéknap zárótalálkozója a második helyezett Leicester játéka hozta az Aston Villa otthonában. A “Rókák” a nehéz meccsek ellenére nem akarnak kifulladni, ám most a liga utolsó Aston Villa ellen egy megnyert meccset buktak el, lényegében az eddig hősként ünnepelt Mahrez miatt, aki 1-0-ás előnyben tizenegyest hibázott, amivel több mint valószínű, hogy le tudta volna zárni a találkozót a Leicester. Ennek és Gestedenek köszönhetően azonban kiegyenlített az Aston Villa és végre egymás utáni meccseken tudott pontokat szerezni. A végeredmény 1-1. A Leicester pedig, ha bajnok akar lenni akkor az ilyen meccseket könyörtelenül be kell húznia. (Bővebben itt)

rooney

Vasárnap érkezett a PL legnagyobb rangadója méghozzá az Anfield Roadról, ahova a Liverpoolhoz a Manchester United látogatott. A mérkőzés a várakozásoknak ellentmondva unalmas és esetleges játékot hozott, ahol egyedül a liverpooliak mutattak valamiféle támadójátékot. Ennek ellenére mégsem ők örülhettek a végén, ugyanis az egyre jobb formába lendülő Wayne Rooney góljával a United diadalmaskodott 1-0-ra. A rossz nyelvek szerint ez a gól mentette meg (ideiglenesen) Louis van Gaal attól, hogy menesszék. Győzelmével a United mindössze 2 pontra van a 4. helyen tanyázó Tottenhamtől, így még semmi sincs veszve, ám ahhoz állandósítani kellene ezt a szervezett játékot. Jurgen Klopp együttese 3 forduló óta nyeretlen maradt, így egyre távolabb a BL-helyezés, ám jó hír a csapat háza tájáról, hogy szépen lassan érkeznek vissza a sérült játékosok, ami nagy löketet fog adni a “Vörösöknek”. (Bővebben itt)

A rangadó után maradt még egy találkozó a hét utolsó napjára, ahol a bajnoki éllovas Arsenal ellenfele a Stoke volt. Az “Ágyúsok” finoman szólva sem szeretne a Britanniaba járni és ez a tény most is beigazolódott, ugyanis ismét nem tudtak nyerni, mi több örülhettek a 0-0-ás döntetlennek is. A hazaiak az első félidőben még gyengélkedtek, de Hughes mester nagyon összeszedte őket a második félidőre és ha Petr Cech nem fog ki ihletett napot akkor könnyen meglehetett volna egy újabb nagy csapat skalpja idén. Ezzel a döntetlennel az Arsenal továbbra is a tabella élén van, ám nem tudta kihasználni a Leicester botlását, így továbbra is csak gólkülönbséggel jobb a “Rókáknál”, ráadásul a mögöttük lévő riválisak is csak közelebb kerültek. (Bővebben itt)

A hétfői napra is marad egy találkozó, a Swansea fogadta a Watfordot és Ashley Williams fejes góljával, már az új edzőjük előtt 1-0-ra tudtak diadalmaskodni, mellyel elléptek a kieső zónából, ám megnyugodniuk így sem lehet, mivel a Newcastle csapata is nyerni tudott. (Bővebben itt)

A 22. forduló eredményei:

Tottenham – Sunderland 4-1
Bournemouth – Norwich 3-0
Chelsea – Everton 3-3
Manchester City – Crystal Palace 4-0
Newcastle – West Ham 2-1
Southampton – West Brom 3-0
Aston Villa – Leicester City 1-1
Liverpool – Manchester United 0-1 
Stoke City – Arsenal 0-0
Swansea – Watford 1-0

A tabella állása 22. forduló után:

22

 

A góllövőlista állása 22 forduló után:

g22

 

Köszönjük a táblázatokat az eredmények.com honlapnak.