Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-Kupa: 9 meccs, 7 piros, szoros párharcok és büntetőpárbajok

Újrajátszásokkal folytatódott az angol FA-kupa küzdelemsorozata. Újabb élvonalbeli csapat nem búcsúzott, ám sem a West Brom, sem pedig az Aston Villa nem csillogott. A párharcok többsége szorosra, izgalmasra sikeredett, két ízben büntetőpárbajt is láthatott a publikum. Megjegyzendő, hogy 9 mérkőzésen 7 pirosat osztottak a játékvezetők, volt, ahol ez hozta a fordulópontot.

emirates-fa-cup-on-stand-on-pitch

Elsőre nem sikerült, másodjára megugrotta az akadályt az Aston Villa, mely most is csak a mérkőzés hajrájában tudta eldönteni a párharcot negyedosztályú ellenfelével szemben. A West Brom is megszenvedett a Bristol otthonában, a hazai csapat nem feltétlenül érdemelte meg a vereséget, ám Rondon találatára nem érkezett válasz, a futballt pedig gólra játsszák. Így egyelőre nem búcsúzott újabb élvonalbeli csapat.

Premier League csapatok párharcai:
Aston Villa
 – Wycombe (IV.) 2-0
Bristol City (II.) – West Bromwich 0-1

Az újrajátszás legnagyobb meglepetését a szebb időket is megélő, most a negyedosztályban sínylődő Portsmouth produkálta a második vonalban játszó Ipswich legyőzésével. Két párharc is hosszabbításba, majd büntetőpárbajba torkollott, kiemelendő a két negyedosztájú csapat küzdelme, melyet a Carlisle nyert, de a Yeovil a rendes játékidőben, a hosszabbítás harmadik percében eldönthette volna a meccset, ehhez csupán egy büntetőt kellett volna értékesíteni. Bogdán Ádám korábbi csapata a Bolton is megszenvedett, ám továbblépett. Az újrajátszást csupán két csapat húzta be könnyedén, a Milton Keynes és a Reading. Igaz utóbbi esetében közrejátszott, hogy a Huddersfield 2-0-ás vezetésnél megfogyatkozott, s ezt követően jött az öt gólos hazai henger.

A negyedosztályú Newport és a második ligás Blackburn első mérkőzése az időjárási körülmények és a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt. A Rovers hamar vezetést szerzett, ám Brown szabálytalansága révén már a 8. percben emberhátrányba kerültek a vendégek. Nagy lehetőséget kapott ezzel a kiscsapat, mely bár egyenlíteni tudott, de megnyerni nem tudta a mérkőzést.

Alacsonyabb osztályú csapatok párharcai:
Portsmouth (IV.)
 – Ipswich (II.) 2-1
Bolton (II.) – Eastligh (IV.) 3-2
Reading (II.) – Huddersfield (II.)
Bradford (III.) – Bury FC (III.) 0-0 – büntetőkkel 2-4
Milton Keynes Dons (II.) – Northampton (IV.) 3-0
Yeovil (IV.) – Carlisle (IV.) 1-1 – büntetőkkel 4-5
Newport (IV.) – Blackburn Rovers (II.) 1-2

Szerdán folytatás, rangadót rendeznek, jön a Leicester és a Spurs párharcának harmadik felvonás a két héten belül, míg a Liverpool minden bizonnyal Bogdán nélkül az Anfielden produkálhat győzelmet.

Újrajátszás időpontja:
Szerda 20:45 – Leicester – Tottenham
Szerda 21:00 – Liverpool  – Exeter (VI.)

Őszi Ádám