Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Célkeresztben az AC Milan védője!

A Barcelona megfigyelőt küldött ki az AC Milan – Genoa bajnoki összecsapásra – állítja a Fichajes.net. A spanyol csapat által kiszemelt hátvéd az olasz labdarúgás egyik nagy ígéretének számít, akinek komoly előrelépést jelentene, ha a Bajnokok Ligája címvédőjéhez igazolhatna a nyár folyamán. 

AC-Milan-Alessio-Romagnoli-2

A spanyol oldal szerint a Barcelona figyelmét, az ifjú Alessio Romagnoli keltette fel. A 21 esztendős labdarúgó a védelem egyik oszlopos tagjának számít, aki egyébként oda tartozik a jövő olasz futballistái közé. A szezon elején voltak rossz döntései és kisebb megingásai, de úgy fest, hogy ennek ellenére rengeteg top klub figyelmét is felkeltette, hiszen az elmúlt időszakban többek között a Bayern Münchent is szóba hozták vele kapcsolatban. 

Alessio Romagnoli az AS Róma utánpótlásában nevelkedett, majd ott is vált profivá. A felnőttek között a 2012/2012-as szezon folyamán debütálhatott, majd a következő idény során egyre több lehetőséget kapott. A folyamatos játék miatt a 2014/2015-ös kiírást a Sampdoriánál töltötte kölcsönben, ahol 30 bajnokin léphetett pályára. A 2015-ös nyári átigazolási piac alatt a Juventusszal is szóba hozták, viszont végül az AC Milanhoz került. A milánói gárda 25 millió eurót pengetett ki érte, melynél alapembernek számít. Minden frontot egybe véve 26 mérkőzésen kapott esélyt. 

Képforrása: forzaitalianfootball.com

Németh Boldizsár