Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Suárez tripla, lepasszolt büntető, Barca henger! – Eredmények, Tabella

Kiütéses vereségre kiütéses győzelem volt a válasz, hiszen az őszi 1-4-re, 6-1 volt vasárnap késő este a Barcelona válasza a Celta Vigo ellen a spanyol bajnokság 24. fordulójának záró mérkőzésén.

02

FC Barcelona – Celta Vigo 6-1 (1-1)
Barcelona, Camp Nou, 72 580 néző, Vezette: Alejandro Hernández
Gólszerzők: Messi (28.), Suárez (59., 75., 81.), Rakitic (84.), Neymar (91.) ill. Guidetti (39. – Büntetőből)
Sárga lap:ill. Cabral (11.), Planas (26.), Mallo (42.), Sene (74.)

FC Barcelona: Bravo – Alves (Vidal 61.), Pique, Mascherano, Alba – Roberto (Rakitic 61.), Busquets, Iniesta (Turan 78.) – Messi, Suárez, Neymar, Vezetőedző: Luis Enrique

Celta Vigo: Alvarez – Mallo, Cabral, Jonny, Planas – Wass (Diop 83.), Radoja, Hernandez (Diaz 65.) – Beauvue, Guidetti (Drazic 78.), Sene, Vezetőedző: Eduardo Berizzo

A Barcelona a reváns reményében lépett pályára vasárnap este a Camp Nouban a Celta Vigo ellen, hiszen a vendégcsapat az őszi mérkőzésen hatalmas meglepetésre 4–1-re kiütötte a katalán óriást. Az ősszel brillírozó Nolito azonban még mindíg sérült, ráadásul a Celta számára további fejfájásra adhatott okot négy játékosának kiválása. Kettő eltiltás, kettő pedig sérülés miatt nem állt Berizzo edző rendelkezésére. Ennek ellenére nem úgy indult a találkozó, hogy mészárlás lesz a vége, hiszen az első 45 perc után még 1-1 állt az eredményjelzőn. A 28. percben még Lionel Messi szabadrúgás góljával szereztek vezetést a gránát-vörösök. (1-0) Bő tíz perccel a vezetőgól után Jordi Alba kihúzta John Guidetti lábát a tizenhatoson belül, Alejandro Hernández játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Az ítélet végrehajtó maga a sértett volt aki magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. (1–1)

A második félidőben 14 percet kellett várni az újabb gólra. Viszont akkor… Messi zseniálisan emelt Luis Suárez elé középen, aki a jobb felső sarokba helyezte a labdát. (2–1) Suárez a 75. percben második gólját jegyezte, miután Messi újabb remek átadását követően Neymar lövését piszkálta közelről az üres kapuba. (3–1) Ami pedig ezután jött, azt nehéz eldönteni, hogy zseniális vagy pimasz megoldás volt, hiszen mint korábban megírtuk, a Lionel Messi ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt maga a sértett végezhette volna el, de az argentin zseni a tizenegyest óriási meglepetésre nem lőtte kapura, hanem legurította a labdát a lendületből érkező Suárez elé, aki így könnyedén megszerezte harmadik gólját. (4-1) A hajrában a csereként beálló Ivan Rakitic, illetve Neymar is szerzett egy-egy gólt az előkészítő mindkét esetben a mesterhármast jegyző Suárez volt, aki így három találata mellé feljegyezhetett két asszisztot is! A Barca így 6–1-re kiütötte a Celtát, s visszavágót az őszi 4-1-es vereségért, de ami fontosabb: továbbra is vezeti a táblázatot, ráadásul szerdán bepótolják a Sporting Gijón elleni klub-Vb miatt elhalasztott decemberi idegenbeli bajnokit is, így a három pontos katalán előny könnyen hat pontosra is dagadhat. A Celta már négy mérkőzés óta nyeretlen, és ez alatt az időszak alatt mindössze egy pontot sikerült gyűjtenie a szezont jól kezdő kiscsapatnak, így már csak a nyolcadik pozícióban vannak 35 ponttal.

A fordulót megelőzően az első három helyen lévő csapatok között nem történt változás, hiszen mindhárom gigász nyert hétvégén, a kieső helyeken sem történt változás, hiszen a Las Palmas, Granada, Levante hármas egyaránt kikapott, ráadásul gólt sem lőttek. Tovább tart a Villarreal és a Sevilla remek sorozata, mivel a sárga tengeralattjárók már 11 mérkőzés óta veretlenek, és állnak továbbra is a Bl-selejtezőt érő negyedik helyen, míg az ötödik Sevilla 11 mérkőzéses hazai nyerőszériában van.

A forduló további eredményei:
Sporting Gijón – Rayo Vallecano 2-2
Real Madrid – Athletic Bilbao 4-2
Villarreal – Málaga 1-0
Valencia – RCD Espanyol 2-1
Deportivo La Coruna – Real Betis 2-2
Real Sociedad – Granada 3-0
Sevilla – Las Palmas 2-0
Eibar – Levante 2-0
Getafe – Atlético Madrid 0-1

Állás 24 forduló után:

tab

 

Góllövőlista:

goll

Fotó: laliga.es

Becz Tamás