Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megújul Magyarország 3. legrégebbi klubjának a sportpályája

Tudják melyik Magyarország 3. legrégebbi sportklubja? Erre a kérdésre  nem biztos, hogy sokan jól felelnek!

003_l-525x268

A legrégebbi klub a Magyar Atlétikai Club (MAC), melyet 1875-ben alapítottak. 1885-ben az Újpesti Torna Egylet következett a sorban és 1887-ben a III. Kerületi TVE. A III. Kerületi Torna és Vivó Egylet, mely nevéből is adódóan kezdetben torna és vívó szakosztállyal rendelkezett. De miért is érdekes ezen oldalon ez a csapat? Azért mert egy idő után a labdarúgó szakág is megjelent a csapat életében.

2015 tavaszán indultak el az építkezések, s idén nyárra a lepusztult pályák helyére új utánpótlásképző és szabadidő központ, vízilabdacsarnok, futókör és számos műfüves pálya épül. A beruházás értéke 1,7 milliárd Forint, melyből 1,2 milliárd TAO pályázatokból jött össze, a fenn maradó összeget az Önkormányzat állná, de mivel a kormány decemberi döntése alapján 1,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást kapott a kerület az államtól, ez az 500 millió forint sem terheli Óbuda-Békásmegyer költségvetését.

Az elmúlt 20 évben két bajnokságban szerepeltek az élvonalban Óbuda focistái. Mind a két szezonban csak átszálló jegyet váltottak, hisz 1996-97-es és a 1998-99-es bajnokságból is kipottyantak. Ezen szezonban már az Auto Trader cégcsoport volt a tulajdonos, a következő évben a 10.helyet szerezték meg a 2.vonalban. Azt a tulaj az indulási jogot Csepelre, onnan később Tatabányára vitte. 2 évig csak utánpótlás neveléssel foglalkoztak, majd 2002-ben éledt újra a foci Óbudán. Azóta a BLASZ I és az NB III között ingázik a csapat. De a célok tavaly óta változtak….

keneseikr

A III. Kerület vezetői azzal a nem titkolt szándékkal vágtak neki a bajnokságnak, hogy 2 éven belül az NB II küzdelmeiben szeretnének részt venni. Klubmenedzsernek nyáron érkezett a Vasas korábbi kiváló hátvédje Tóth András, pár hétre rá, pedig Bücs Zsoltot nevezték ki vezetőedzőnek. A Vasas kapcsolat eddig se volt elrejtve, hisz több korábbi angyalföldi játékos játszik a csapatban. (Szűcs L., Marcsek, Szilágyi M.) A célok érdekében idén télen tovább erősítették a keretet, hisz korábban az élvonalban 193 gólt jegyző 39 éves Kenesei Krisztiánnal a csatársort, a korábbi NB II -es válogatott (Baja, Tatabánya, Csákvár, Szigetszentmiklós játékosa volt) Domokos Bálintot, és a Videoton, Ferencváros neveltje ifjabb Nyilas Eleket a középpályára igazolták. Ebben a bajnokságban már nem valószínű felfelé az osztályváltás, hisz legalább 10 pontot kell vernie az előtte lévő csapatokra. Jelenleg a III. Kerületi TVE az NB III nyugati csoportjában a 11. helyet foglalja el.

Képek forrása: obuda.hu, vasasfc.hu

Endrődi Dávid