Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb egészen érthetetlen kínai transzfer

Nem múlik el nap anélkül, hogy Kína irányából ne kapnánk valami érdekes, megdöbbentő, vagy éppen sok pénzről szóló futballhírt. A határokat egyelőre nem ismerik keleten, így semmi sincsen kizárva, még a leglehetetlenebb dolgok is lehetségesnek tűnnek jelenleg. Egy újabb hivatalos transzferről számolhatunk be. Ezúttal nem az összeg a megdöbbentő, hanem az hogy a főszereplő egy másodosztályú klub.

01_15122829_825649_2691043a

Újabb kínai klubcsapat nevét ismerheti meg a világ, ezúttal a Beijing Rene igazolt Premier League játékost. A bökkenő csupán annyi, hogy ez a gárda jelenleg a kínai másodosztályban szerepel, miután kiesett az élvonalból a 2015-ös szezon során. Mi már lenne a cél, mint a feljutás, ám emellett megdöbbentő, hogy egy ilyen kvalitású klub is könnyedén kirázott a malacperselyéből egy több millió eurós átigazolást, mely minden bizonnyal eltörpül amellett az összeg mellett, amit Nikica Jelavic keresni fog a kaland alatt.

Pontos átigazolási összeget nem tudunk, a német transfermarkt.de csupán 5,18 millió euróról beszél, míg más források 10 millió euró környékén cikkeznek.  Jelavic tavaly nyáron a Hull City dresszét cserélte le a West Ham hívására, s az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 20 mérkőzésen 3 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Korábban volt az Everton gólfelelőse is a most 30 esztendős korábbi horvát válogatott csatár, aki megfordult a Rangers, a Rapid Wien, a Zulte Waregen és a Hajduk Split csapatában is.

A megdöbbentő kínai költekezésről, a futballglobalizációról nemrég írtunk egy összegző cikket, melyben megtalálható szinte az összes eddigi transzfer. Ám az azóta eltelt időben is voltak pletykák londoni “vadászatról”, vagy éppen egy FC Barcelona játékos kiszemeléséről. A Real Madrid háza tája sem maradt megkörnyékezetlen, míg az utóbbi napokban a legnagyobb sztárok kapcsán is voltak nyilatkozatok, hírek.

Őszi Ádám