Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hétvégén történt az NB I –ben… (Videókkal)

Február 13-án útjára indult a labda az élvonalbeli bajnokságban Magyarországon. A következő időszakban, minden héten hétfőn (mikor hétközi fordulót rendeznek hétfőn és pénteken) foglalkozunk egy kicsit a hétvégi eseményekkel. Minden meccsel egy pár szösszenet elejéig, edzői nyilatkozatokkal, a végén pedig a meccsek összefoglalójával az MLSZ Tv jóvoltából. A héten kicsit rendhagyó módon, kedden jelenik meg az első ilyen összefoglaló.

dvsc-vasas

Debrecen – Vasas

a forduló előtt a 7. a 10. helyet foglalták el az egymásnak feszülő felek. Ennek ellenére a 2 csapatot nem 3 hely, hanem 12 pont választotta el egymástól. A hazaiaknál télen megerősítették helyén Kondás Elemért, a vendégeknél viszont edzőt váltottak. Új irányban indultak el a korábbi Bundesliga tréner Michael Oenning irányításával.

Izgalmasnak ígérkezett a mérkőzés, ahol a hazaiaknál kezdett a télen igazolt Holman Dávid, de a többi új fiú még a keretbe se került. A vendégeknél majdnem 6 év után újból élvonalbeli mérkőzésen játszott a válogatott Korcsmár Zsolt aki hosszú légióskodás egy komoly sérülés után tért haza. Múlt heti felvezetésnél még kérdéses volt a görög csatár Ilias Iganitidis leigazolása, no ez hétvégére annyira biztos lett, hogy bekerült a kezdőcsapatba. A többi új játékos közül Szivacski Donát és Kire Ristevski a kispadra került. Apropó kispad! Január elejére kiderült, hogy Kenesei Krisztiánra a német edző nem számít, mert túlkorosnak találja. Még jó, hogy Ferenczi István fél évvel fiatalabb Keneseinél, mert a tavaly nyáron visszavonult csatárt, így reaktiválhatták a mérkőzés előtt. Ferenczi az elmúlt fél évben a Vasas edzői csapatának volt már a tagja, most másodállásban az egyik tartaléktámadó is lehetett. Igaz pályára nem lépett.

A mérkőzés nagyon egy oldalú volt, 4-0 –ra győzött a hazai csapat, mely már az 5.percben betalált. A Debrecen a forduló végére így már 4., a Vasas pedig kieső helyre csúszott vissza.

A mérkőzés utáni edzői nyilatkozatok:

Kondás Elemér (Debrecen):Remekül kezdtük a találkozót, ez is volt a célunk, hogy az elejétől domináljunk és nyomást gyakoroljunk az ellenfelünkre. Nagyon szép találattal szereztünk vezetést, majd a szünetre már háromgólos előnnyel mehettünk. Jól kezdtük a második félidőt is, de van hiányérzetem, mert szerettem volna, ha ismét megzörgetjük a Vasas hálóját. Új igazolásunk, Holman Dávid jó teljesítményének örülünk, azért került ide, mert jó játékosnak tartjuk, ezt várjuk tőle, de tud még ennél is jobban futballozni. Örömteli volt, hogy a szurkolók a nyíregyházi mérkőzés után ezúttal is végig buzdítottak minket, sokat segítettek a csapatnak.  (dvsc.hu)

Michael Oenning (Vasas):Hamar kaptuk a gólt, utána sem javultunk az első félidőben. Nem ezt vártam. A 2. félidőben valamit javult a játékunk, ha értékesítjük a ziccert, akkor más lett volna, a kontrából viszont lőttek egyet. Utána próbáltunk támadni, valamennyire összeszedtük magunkat. A felkészülés végén nagy volt a bizonyítási vágy bennünk, az idegesség, az izgalom miatt kezdhettünk rosszul. A Debrecen kiválóan játszott az első félidőben, ekkor nagyon nehéz dolgunk volt. Nem szeretnék most kiemelni senkit sem negatív, sem pozitív irányba. Nem változott a tervünk, továbbra is bennmaradás a célunk, ezt bunkerfocival nem lehet elérni, támadnunk kell. (vasasfc.hu)

Puskás Akadémia – Diósgyőr

a forduló előtt a 11. kieső helyen tanyázó Felcsút, fogadta a télen edzőváltáson áteső Diósgyőrt. A hazai csapat erejét a forduló előtt nehéz volt meghatározni, hisz télen inkább külföldi játékosokat igazoltak,  akadémista kevés maradt a keretben. A kezdőben 4 új fiú (a válogatott Forró és  Zsidai, illetve 2 ukrán Csurko, Lopa) kapott helyet, míg a padon 2. (A tartalék kapus Pajovic és szlovák támadó Karol Mészáros) A Diósgyőrnél Elek Ákos személyében válogatott középpályás érkezett, s egyből a kezdőcsapat tagja is lett.

A mérkőzés elején egy 11-essel, megszerezte a vezetést a hazai csapat, mely később győzelmet eredményezett. Így a Puskás Akadémia a Vasas vereségét kihasználva, elmozdult a kieső helyről, a Diósgyőr maradt 9.

A mérkőzés után sajnálatos esemény történt, a vendégek balhátvédje Nemes Milán autóbalesetet szenvedett, de szerencsére nem történt komolyabb sérülés.

Robert Jarni (Puskás Akadémia):Számunkra ez nagyon nehéz mérkőzés volt, az első mérkőzést mindig nagy várakozás előzi meg, különösen amilyen helyzetben vagyunk. A középpályán jól szűrtük az ellenfél támadásait, igazi veszélyt a DVTK szögletei, pontrúgásai, és hosszú beadásai jelentettek. A csapat valódi csapatként működött, segítették egymást a játékosok, biztosak vagyunk benne, ahogy telnek a mérkőzések, csak jobban fogunk játszani. mert több van bennünk. Megérdemelten nyertünk, és bízunk a sikeres folytatásban. (dvtk.eu)

Egervári Sándor (DVTK):Az első félidőben bátortalanabbul játszottunk, talán a gyorsan bekapott gól – ami egy kézre pattant labda miatt megítélt büntető után esett – jobban megfogta a csapatot, mint ahogy arra számítottam. A második félidőben több erőt mozgósítottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A másik oldalon is pattant kézre labda, azonban sajnos mi ebből nem kaptunk 11-est. De nem ezen múlt a mérkőzés, hanem azon, hogy döntő pillanatba nem találtuk meg passzokkal az ékjeinket. Ezen kívül volt kapufánk, adódott lehetőség Barczi előtt, megvoltak a helyzetek, többet ki kellett volna hozni magunkból a második félidőben. Nem az akarattal volt ma baj, sokkal inkább higgadtabban kellett volna a végjátékot felépíteni, ahogy azt a korábbi mérkőzéseken meg tudták tenni a srácok. (dvtk.eu)

 

Budapest – Honvéd – Szombathelyi Haladás

honvéd-haliA 8. fogadta a 6. helyezettet, tehát akár rangadónak is nevezhettük a mérkőzést. Egyik csapatnál se volt télen nagy változás, így egy esetleges gyenge teljesítményt az összeszokatlanság hiányára nehéz lett volna fogni.

Meglepetést a hazai kezdőben mindjárt a kapusposztnál felfedeztünk, hisz a kirobbanthatatlan Kemenes Szabolcs kikerült, s Nagy Sándor a román 2.osztályból igazolt ukrajnai kapuvédő kezdett. Később megtudtuk Kemenes kedden megsérült, ezért érthető volt a hiányzása. Új felállásban kezdtek a hazaiak, hisz télen a 3 középső védővel, s két szélsővel (akik védők) oldották meg a védekezést. Nagy mellett a szintén télen igazolt Eppel Márton is pályán volt a piros – feketéknél a kezdősípszótól fogva. A második félidőben a múlt héten feltett kérdésünkre is választ kaptunk Jelena jelen volt a Bozsikban, s pályára is lépett csereként, a második félidő közepén.

A vendégeknél a téli igazolások közül csak az ausztrál Joel Williams került be a keretbe, mi az, hogy a keretbe a kezdő csapatba. A szombathelyiek válogatott kapusa Király Gábor, nagyszerű napot fogott ki, minden kapura tartó lövést hárított (ha nem akkor Medgyes vágta ki a gólvonalról), s a belga középhátvéd Stef Wils találatával meg is lett a győzelem.

Marco Rossi (Budapest Honvéd):Volt egy rossz 15 percünk a mérkőzésen, a maradék idő a miénk volt, mi irányítottuk a mérkőzést. Meg kell, hogy dicsérjem a csapatunkat, a Haladás is megdolgozott a sikerért, de ha nem a Király védett volna, valószínűleg nem ez lett volna az eredmény. Az első félidő kiegyenlítettebb volt, a második félidőben dominálni tudtunk. A Haladás ellen az előző meccsünk döntetlen volt, most nyertek, a 4 pontot Király neve mellé kéne felírni. (honvedfc.hu)

Mészöly Géza (Haladás):Nagyon értékes három pontot szereztünk, a szünet utáni első mérkőzés mindig nagyon fontos. Az első félidőt jobban kezdtük, nagyon vártuk már Stef Wils gólját. Aztán a Honvéd mindent egy lapra feltéve támadott, nagyon sok helyzetet dolgoztak ki. Király Gabi nagyon jó napot fogott ki, önbizalmat adott a többieknek is. Óriási gratuláció neki és az egész csapatnak. Meg kell dicsérni a Honvédot is, nagy elánnal játszottak. Egy ilyen mérkőzésen még több gólt kell szerezni, a helyzetkihasználásban javulnunk kell. Arra készültünk, hogy Botka és Baráth is támadó szellemben fog játszani, nagyon jó, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők. (haladas.hu)

 

Békéscsaba – Ferencváros

csaba-fradiAz utolsó helyezett fogadta az elsőt. A csapatokat 11 hely és a mérkőzés előtt 37 pont választotta el. A hazaiaknál kezdett a montenegrói válogatott hálóőr Vukasin Polekszics, akit az őszi potyagólok után úgy vártak, mint a Messiást. Sajnos olyan gyenge meccset láttunk, hogy a kapusnak sok dolga nem akadt. Az első félidő 10.percében kapott gólról nem tehetett. Spisljak mester már a kezdőcsapatoknál előre vetítette, hogy neki egy döntetlen is jó lenne, hisz 5 védővel, s 5 középpályással (közülük Birtalan játszott csatárt) kezdett. Pilán Márkó személyében egy újoncot is avatott, aki egyszer már játszott ugyan a csabai felnőtt csapatban tavaly (csereként állt be), de az még az NB II –ben volt. A kispadon két új igazolást ült, a középpályás Hudák Martin s a szlovák csatár (szlovák 2.osztály 17 meccs 17 gólos mérleg) Matus Paukner. Érthetetlen volt, hogy egy gólos hátránynál, a támadó Birtalan helyett miért egy középpályás Hudák állt be. Sőt a meccs végén a hátvéd Juhász Györgyöt is beküldte az edző.

A Ferencvárosnál az egyetlen téli szerzemény a német utánpótlás válogatott Florian Trinks a kispadon kezdett, s a 80.percben állt be csereként. Gyenge meccs volt, reméljük a folytatásban már csak jobbakat fogunk látni.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második félidő elején a hazai ultrák egy csoportja kivonult a nézőtérről, miután összekülönbözött a helyi biztonsági szolgálattal. Hírek szerint a Ferencváros elnökét Kubatov Gábort szidalmazták.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba):  – A csapatom az elmúlt tizennyolc órában történtek ellenére megállta a helyét. Az első félidőben nehezen találtuk a ritmust, de a második játékrészben megbízható volt a játékunk, többet is kihozhattunk volna belőle. Nincs miért szégyenkeznünk, a Fradi ellen ez jó eredmény. Erre kell építenünk, és a következő fordulókban is meg kell találnunk a lehetőségeket. Eddig is kemény mérkőzéseink voltak, ez a jövőben sem fog változni. Rutinosabbak és tapasztaltabbak vagyunk, sok mindent tanultunk. A mai meccsen is látható volt, hogy a csapat sokkal érettebb játékot játszik. (1912elore.hu)

Thomas Doll (Ferencváros):Amikor megláttam az összeállítást, tudtam, hogy a Békéscsaba a védekezésre fog összpontosítani. Nagyon nehéz kilencven percünk volt szerdán a Videoton ellen, de jól kezdtük a Békéscsaba elleni mérkőzést, voltak akcióink, lehetőségeink. Az első játékrész, úgy érzem, jól sikerült, nem hagytuk az ellenfelünket kibontakozni. Nehézkesen mozogtunk, szükségünk van még egy kis időre, hogy megtaláljuk a ritmusunkat. A második félidő sajnos nem volt az igazi, a támadásainkat nem tudtuk befejezni, míg az ellenfél kontráiban ilyen időjárási körülmények között benne volt a veszély. Az a legfontosabb, hogy elhoztuk a három pontot és győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt. (fradi.hu)

Újpest – Videoton. 

184212_ujpest_videotonVégére maradt a forduló rangadója, a 2.helyezett fogadta a harmadikat. A hazai kezdőben kapott helyet az őszi szezon sérülés miatt kihagyó Windecker József, és a korábbi fehérvári csatár, aki télen a Puskás Akadémiától érkezett kölcsönbe Lencse László. A macedón utánpótlás válogatott Viktor Angelov pedig a kispadon várhatta, hogy a bíró elindítsa a rangadót. A vendégeknél is találhattak ismerős arcot a lila szimpatizánsok, hisz Loic Nego és Asmir Suljic, az előző szezonban még újpesti játékosként futott ki a gyepre. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Horváth Ferenc a téli igazolások közül Haraszti Zsoltot a kezdőbe nevezte, de a 70.percben lehozta a pályáról, míg Tischler Patrik első Vidi bajnokiját végig a pálya széléről szemlélhette.

Nagyon jó színvonalú 90.percet láthattak a kilátogató szurkolók. A meccs pikantériája, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is úgy érezte, hogy a nézőtéren lenne a helye, csak a biztonsági szolgálat dolgozói úgy gondolták, nem. Az ujpestfc.hu hivatalos állás foglalása a következő: A térfigyelő kamerák felvételének megtekintetése után kiderült, hogy a Szusza Ferenc stadion bejáratánál szolgálatot teljesítő rendező követett el mulasztást, aki nem találta Storck autójának rendszámát a nála lévő listán. Mindez azt is jelenti, hogy első közleményünkben – az akkor rendelkezésünkre álló információk alapján – tévesen állítottuk, hogy a kapitány már a rendőrkordonon sem jutott át.”

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Először is gratulálok minden játékosomnak, kiváló teljesítményt nyújtott ma kivétel nélkül mindenki. Nagy győzelmet arattunk, és ez a győzelem nem csak azért fontos, mert megszereztük a három pontot, hanem azért is, mert egy nagyon erős ellenfél ellen sikerült megszerezni. A vége 1-0 lett, de lehetett volna ez az ellenkezője is. Rendkívül sok helyzet volt mindkét kapu előtt, mindkét hálóőrnek sok dolga volt. Nagyon jó mérkőzést láthattak azok, akik figyelemmel kísérték a találkozót, bátran mondhatom, hogy európai szintű mérkőzést játszott a két csapat. Lencse úgy vélem, hogy aktív tagja lesz a csapatnak, sokkal jobban bevált, mint Diagne, bár ma nem ő szerezte a gólt, de szinte minden helyzethez hozzá tudott járulni. Gratulálok minden játékosnak, az ellenfélnek, hiszen a mai nap e két remek csapat nélkül más nap lett volna. Köszönöm a felejthetetlen hangulatot a szurkolóknak, és Horváth Ferenc csapatának pedig sok sikert kívánok a bajnokság további mérkőzéseihez. (ujpestfc.hu)

Horváth Ferenc (Videoton): Nagyon jó meccset látott a közönség, mindkét csapat sok lehetőséget alakított ki, de mindkét kapus remekül teljesített ma – ez mondjuk kicsit a védelmek kritikája is. Nem érdemeltünk vereséget, de nem érdemeltünk volna győzelmet sem, mert, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az nem érdemel három pontot. Két ilyen csapatnál előfordul, hogy egy kis szerencse is dönt, sok különbség ma nem volt a két együttes között. Ma nem voltunk olyan egységesek, mint a Ferencváros ellen, az a meccs elég sokat kivett a csapatból. Főképp a középpályás védekezésünk volt fegyelmezetlenebb, mint a Fradi ellen, de az Újpest is egy remek csapat, nem lehet lejátszani úgy egy meccset, hogy az ellenfélnek nincs helyzete. (vidi.hu)

A forduló 6. mérkőzése az MTK – Paks mérkőzés, a vendég csapatnál kitört fertőzés miatt elmaradt.

Képek forrása: vasasfc.hu, nso.hu, fradi.hu, rangado.hu

Endrődi Dávid