Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a szurkolók szeretnék, ha a közönség kedvenc meglőné első gólját!

Javier Mascherano hétvégén a Celta Vigo elleni 6-1-es mészárlás alkalmával lépett pályára 264. alkalommal tétmérkőzésén a Barcelona színeiben, ezzel nem kisebb nevet ért utol a katalánok örökrangsorában a légiósok listáján, mint Ronald Koeman.

02

Az argentin védő 2010-ben érkezett a Liverpoolból a gránátvörös-kékekhez. A Katalánokkal nyert 15 trófeát, közte két Bajnokok Ligáját, két klub-vb-t és három bajnoki címet, egy valami viszont még mindig hiányzik barcelonai pályafutásából: a gól! Hihetetlen, de a hat éve Spanyolországban játszó játékos életéből ez még valóban hiányzik! Ezért a szurkolók egy nem mindennapi összefogásra adták a fejüket és petíciógyűjtést kezdtek, hogy megkérjék Lionel Messit, engedje át neki a büntetőrúgás lehetőségét.

Úgy gondoljuk, hogy Mascherano nem kapja meg a szükséges elismerést Barcelona-sztárként. Annyi mindent adott a csapatnak, és nem igazságos, hogy nem ismerik el az érdemeinek megfelelően. A labdarúgásban mindent gólokban mérnek, úgyhogy azt akarjuk, hogy szerezzen egy gólt a Barcelonában. A legegyszerűbb módja ennek az, hogy hagyják büntetőt rúgni, és mi arra kérjük Lionel Messit, tegye ezt meg érte” – áll a petícióban.

A Barcelona egyébként a héten még nem lép pályára a bajnokok ligájában, helyette Messiék a Sporting Gijón ellen pótolják be a Klub-Vb miatt elmaradt bajnokijukat, szombaton a hétközi bajnokihoz hasonlóan megint idegenben játszik a Barca, ekkor a Las Palmas vendégei lesznek, majd jövő hét kedden Londonban kezdi el a 2016-os évet a Bl-ben a címvédő gárda. Az ellenfél az Arsenal lesz. Ki tudja talán ezeken a mérkőzéseken lesz lehetősége az argentinnak a büntetőrúgásra. Vagy a büntetőből lepasszolt labda értékesításáre…

Fotó: taringa.net

Becz Tamás