Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Minimális előnnyel utazhat Londonba a PSG – videóval

A Paris Saint-Germain megtörte Guus Hiddink veretlenségi sorozatát azok után, hogy a nyolcaddöntő odavágóján 2-1-es győzelmet aratott a Chelsea felett. Összességében jobban játszottak a franciák, ugyanakkor a londoniak korántsem esélytelenek, a mérkőzésen mutatott szervezettségükre lehet építeni a visszavágón is. 

PSG - Chelsea

Paris Saint-Germain – Chelsea 2-1 (1-1)
Helyszín: Parc des Princes, Párizs; Vezette: Carlos Velasco Carballo
Gólszerzők: Ibrahimovic (39.), Cavani (78.) ill. Mikel (45+1.)
Sárga: Ibrahimovic (19.), Moura (70.), Luiz (70.) ill. Mikel (38.), Pedro (67.)
Kiállítás: – ill. – 

PSG: Trapp – Marquinhos, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell – Verratti (Rabiot 81.), Motta, Matuidi (Pastore 81.) – Di María, Ibrahimovic, Moura (Cavani 74.) – Vezetőedző: Laurent Blanc
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Baba – Mikel, Fabregas – Pedro, Willian, Hazard (Oscar 71.) – Costa – Vezetőedző: Guus Hiddink

A franciák szinte azonnal nekirontottak a Chelsea-nek, már a 3. percben szükség volt Courtois-ra Verratti remek kis lövésénél. Az 5. percben Moura is megpróbálta, gyakorlatilag labdához sem értek a londoniak, igaz ennél az esetnél nem volt szükség a kapusra. Ibrahimovic szabadrúgása sem talált kaput a 12. percben, sorjáztak a helyzetek. A nyomasztó párizsi fölény enyhült, és a Chelsea óriási helyzetet puskázott el. A 23. percben Costa kapott nagyszerű beadást Babától, Trapp viszont még belekapott a labdába, így a keresztlécre tudta tolni azt. Fél óra után akadt lehetőség mindkét oldalon, előbb Ivanovic találta el az oldalhálót, majd ígéretes helyzetből Ibra fejelt fölé. A 39. percben a svéd már eredményes volt, igaz ebben volt némi szerencse is. Nagyon jó helyről végzett el szabadrúgást, ami megpattant Mikelen, így pedig teljesen becsapta Courtois-t. A félidő hosszabbításában egyenlíteni tudott, és ezzel nagyon fontos idegenbeli gólt szerzett a Chelsea. Willian szöglete csurgott el Mikelig, aki közelről bebikázta a labdát a kapuba.

A szünet után kitűnő kontrát vezettek az angolok, Willian ugratta ki Costát, aki viszont nem tudta ellőni a nagyszerűen kimozduló Trapp mellett a labdát. Az 51. minutumban Di María távoli bombáját tornázta ki a léc alól Courtois, szép jelent volt. A belga kapusra ismételten szükség volt 1 perc múlva, Ibra kínálta meg ezúttal. Egy órányi játék után Ibra és Lucas játszott össze, a végállomás azonban megint csak Courtois volt. A 64. percben Matuidi gólba tartó lövését sikerült valahogy tisztázni a gólvonal elől, a PSG az első félidőhöz hasonlóan nagy erőkkel ostromolta a vendégek kapuját. Courtois gyakorlatilag mindent védett, amit lehetett, a 67. percben például Di María szabadrúgását tolta ki szögletre. A 77. percben egy felívelt szabadrúgással lépett meg Oscar, de nem tudta jól átvenni, így Trapp tudott tisztázni a védelemmel közös erővel. Egy perccel később nagyon szép gólt lőtt a PSG, Di María zseniálisan bökött alá a labdának, Cavani kilépett, és ellőtte Courtois alatt a labdát, okos megoldás volt. Marquinhos került veszélyes helyzetbe a 84. percben, Pastore fantasztikus sarkazásával betört a tizenhatoson belülre, de borzasztóan találta el a labdát, így a remekül keresztező Cahill menteni tudott. A rendes játékidő utolsó percében a vendégek kapusa elképesztően fontos helyzetben tisztázott valahogy Ibra elől, talán ő se tudja hogyan, azonban el akadt benne. A hosszabbításban Pedro találta még el az oldalhálót, ez volt a záróakkord  egy szenzációs találkozón.

https://www.youtube.com/watch?v=-6n482li3TI

Tereh Balázs