Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem unják már!? – előzetes videóval

A sorsolás szeszélyei miatt zsinórban a harmadik évben találkozik egymással a Paris Saint-Germain és a Chelsea, de mi újat mutathatnak? Nem csak egymásnak, de nekünk nézőknek is? Erre keressük a választ alább.

PSG - Chelsea előzetes

Bajnokok Ligája 
Nyolcaddöntő – odavágó
20:45 Paris Saint-Germain – Chelsea (M4)
Helyszín: Parc des Princes 

Paris Saint-Germain 

Forma: Elég nehéz szavakat találni a párizsiak idei teljesítményére. Gyakorlatilag legyőzhetetlenek, csak a Realtól kaptak ki Madridban 1-0-ra, azonban akkor is ők játszottak jobban. Félelmetes, tökéletesen olajozott gyilkos gépezetnek tűnnek ebben a pillanatban. Egy tankhadosztályhoz lehetne hasonlítani őket. A Real elleni vereség előtt szintén a BL-ben kaptak ki utoljára, Barcelonában szenvedtek 2-0-ás vereséget tavaly a negyeddöntőben. A bajnokságban utoljára majdnem 1 éve találtak utoljára legyőzőjükre, akkor a Bordeaux otthonában maradtak alul 3-2 arányban. Az idei évadban 26 meccsből 22-t (!!!) megnyertek, abból a 4 döntetlenből viszont egy pont most jött a hétvégén a Lille ellen. Akkor 0-0-át játszottak Ibráék (a svéd klasszis mondjuk nem lépett pályára). A csapat bombaerős, még mindig Ibra a legnagyobb sztár ugyan, de Thiago Silva is igazi vezér, Di María személyében pedig tavalyhoz képest újabb támadófegyvert ragadtak magukhoz.

Sérültek: Laurent Blanc teljes fegyverzetben készülhet erre a létfontosságú találkozóra, Verrati játéka kicsit bizonytalan, ő február 1. óta végez teljes munkájú edzést azok után, hogy visszatért sérüléséből, valószínűleg a padon ott lesz. Van egy komoly hiányzó, ez Serge Aurier, akit a klub vasárnap határozatlan ideig felfüggesztett, amiért a közösségi hálón homofób kritikákkal illette saját menedzserét, valamint Di Maríát, van der Wielt és Sirigut.

Játékosmozgás a télen: Nem volt aktív januárban a párizsi együttes, jottányit sem változott a keret.

Chelsea

Forma: Guus Hiddink alatt, ha nem is újjászületett, de kétségtelenül ébredezik a Chelsea. Most hétvégén a Newcastle-t döngölték a földbe, és a holland menedzsernek még nincs veresége második londoni regnálása alatt. Az is igaz persze, hogy ilyen erősségű csapattal még nem találkozott. Hiddink visszaadta a hitet és az önbizalmat a játékosainak, újra egymásért küzdenek, és készek bármire a siker érdekében. Bár a sebzett vad még mindig a sebeit nyalogatja, lassan kijelenthetjük, hogy begyógyulnak azok a bizonyos sebek, akkor pedig újra régi fényében fog tündökölni az oroszlán. A bajnokságban már nem fognak odaérni a top 4-be, a BL-ben és az FA-kupában viszont még dobbanthatnak nagyot, úgyhogy meglepődnék, ha nem teljes erőbedobással erre a sorozatra koncentrálva vágnának neki ennek a meccsnek is. Most nekik nincs vesztenivalójuk, a nyomás a PSG-n van.

Sérültek: A Chelsea háza táján már nem olyan fényes a helyzet sérülések terén, viszont itt sem szörnyű a helyzet. Terry a Newcastle ellen kapott egy rúgást, ő biztosan nem lesz bevethető, akárcsak a régóta maródi Falcao és Zouma. Rajtuk kívül Nemanja Matic sem bevetető, ő eltiltott. Jó hír a Kékek szurkolóinak, hogy Diego Costa orra rendbe jött, így kezdhet.

Játékosmozgás a télen: Matt Miazga és Alexandre Pato személyében két új játékos érkezett januárban, mindketten tagjai a BL-keretnek, de valószínűtlen, hogy bármelyiküket is beveti Hiddink. Emellett Ramires hagyta el a klubot, ő Kínát választotta.

Egymás elleni múlt

Ki ne emlékezne a tavaly előtti vagy a tavalyi drámára. Két évvel ezelőtt a negyeddöntőben Párizsban 3-1-es hazai győzelem született, a Stamford Bridge-en azonban a londoniak 2-0-ra győztek, és ezzel bemasíroztak az elődöntőbe. Demba Ba találata valószínűleg még most is élénken él a szurkolók fejében. Tavaly aztán fordított volt a helyzet, a Chelsea ért el jobb eredményt az első meccsen, idegenben 1-1-es döntetlent értek el, hazai pályán aztán “visszanyalt a fagyi”. Az Ibrahimovic kiállítása miatt emberhátrányban játszó PSG a Chelsea-től igazolt David Luiz góljával a 86. percben hosszabbításra mentette a találkozót. A kétszer tizenöt percben Hazard berúgott egy büntetőt, azonban erre is volt válasza a francia sztárcsapatnak, Thiago Silva – aki összehozta a tizenegyest – egy bombafejessel egyenlített, ezzel pedig több idegenben lőtt góllal továbbmentek. 90 percet játszott 10 emberrel a PSG, mégsem adták fel.

Mérleg:
4 mérkőzés: 1 PSG győzelem, 2 döntetlen, 1 Chelsea siker
A gólarány 6-6.

Ha ez mind nem lett volna elég, itt van még egy kis kedvcsináló.

Tereh Balázs