Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-Kupa vagy Bajnokok Ligája?

Sűrű programja lesz a Manchester Citynek. Hétvégén kupameccs, utána rögtön következik a Bajnokok Ligája kieséses szakasza. Pellegrininek döntenie kell, hogy melyik összecsapásra küldi ki a legjobbakat.

Manuel-Pellegrini_2839449b

Nagy dilemma előtt áll a Manchester City vezetőedzője, Manuel Pellegini, mivel a City nagyon sűrű program elé néz. Vasárnap az FA-Kupában kell helytállniuk a Chelsea ellen, azonban utána rögtön következik a nemzetközi porond. Vajon a Kijev elleni összecsapást tartja fontosabbnak, és a Chelsea ellen a fiataloknak ad egy esélyt?

Ez az egyik lehetséges forgatókönyv, hogy a Bajnokok Ligájára fektet nagy hangsúly, és ennek érdekében beáldozza a hazai kupasorozatot, mivel arra szinte elenyésző az esély, hogy mindkét meccsen a legjobbak játszanak, és ezt az iramot bírják is 100%-osan.

A másik lehetőség az lehet, hogy a kupában küldi csatába a legjobbakat, mivel van egy hetük felkészülni a mérkőzésre, és így kellőképpen ki tudják pihenni magukat. Ez a döntés azonban azt vonja maga után, hogy Ukrajnában a fiataloknak kell bizonyítani. Ebben az esetben elképzelhető, hogy a kékek beáldozzák az odavágót, és a visszavágóra küldik ki a legerősebb csapatukat. A Bajnokok Ligájában, az FA-Kupával szemben van még egy meccsük javítani Pellegrini fiainak.

Az utóbbi meccsek nem alakultak jól a City számára. A Tottenham és a Leicester ellen is elvéreztek, és így visszacsúsztak a 4. helyre. A listavezető Leicesterrel szemben 6 pont a hátrányuk, az 5. helyezett Manchester United pedig 6 ponttal van lemaradva. A ponthátrány ellenére azonban még teljesen nyílt sisakos a küzdelem, mivel még jó pár forduló van hátra az angol pontvadászatból.

kép: goal.com

Nagy Gábor