Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck keretet hírdetett

Bernd Storck a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azon játékosokat, akikkel jövő héten együtt készül Telkiben.

storckA csapatok külön kérése volt, hogy januárra ne szervezzen össze tartásokat a kapitány, így az első idei edzőtáborra jövő héten kerülhet sor. A keretben nem csak az Eb részvétet kiharcoló focisták kaptak meghívót, hanem olyanok is akik majd a jövőt jelenthetik. Egyetlen egy külföldön profiskodó játékos kapott meghívó, a Sionból Mervó Bence.

„Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A-válogatott későbbi megmérettetései során. A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívtam játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek a Európa-bajnoksághoz. A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben” – mondta az mlsz.hu-nak a kapitány.

Ennek ellenére a keretben van pár olyan név, melyen sok szurkoló meglepődik, s olyan is, aki esetleg megérdemelte volna a meghívót?

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedűs Lajos (MTK), Nagy Gergely (Vasas)
Védők: Fiola Attila, Kocsis Gergő,  Forró Gyula (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Juhász Roland, Lang Ádám (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Vasas),  Litauszki Róbert (Újpest), Bosnjak, Predrag (Haladás), Leandro (Ferencváros)
Középpályások: Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (DVTK), Kovács István (Videoton), Bódi Ádám, Holman Dávid (DVSC-Teva)
Támadók: Varga Roland (Ferencváros), Pekár László, Sallai Roland (Puskás Akadémia), Ugrai Roland (Haladás), Mervó Benve (FC Sion)

Képek forrása: mlsz.hu

Endrődi Dávid