Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Lesz-e Real revans? – előzetes

Jogos a kérdés. Nem először találkozik egymással ez a két csapat és nem először ebben a szakaszában a Bajnokok Ligájának. Éppenséggel a legutóbbi találkozásokkor az olaszok örülhettek, hiszen oda-vissza verték meg a spanyolokat. Vissza tudnak-e most vágni a királyiak a régi sérelmekért? 

blasreal

Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő – odavágó
20:45 AS Roma – Real Madrid (M4)
Helyszín: Stadio Olimpico 

AS Roma

 Forma Keresem a szavakat a farkasok idei szezonjára de elég nehéz megfelelő jelzőt találni rá. Olyanok, mint egy hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. Jól kezdték az olasz bajnokságot, aztán megtorpantak. Mind a Serie A-ban, mind a BL-ben jöttek a csalódást keltő eredmények, aminek a következtében a bajnokságban lecsúsztak a dobgóról, míg a Bajnokok Ligájában egészen hihetetlen módon, mindössze hat ponttal jutottak tovább a csoportból. Azóta viszont sok minden változott az olasz fővárosban. Rudi Garciat menesztették és a helyét Luciano Spalletti vette át. Az a Spalletti, akivel utoljára trófeát nyert a csapat és ő volt az, aki azt a csapatot irányította, ami kiejtette a Realt a BL-ből a legutóbbi találkozásukkor. Szóval a régi-új edzővel a kispadon a Roma az elmúlt öt mérkőzéséből, négyet megnyert, ráadásul nagyon határozott összeszedett teljesítménnyel/játékkal. Az egyiptomi különítményük (Salah és El Shaarawy) nagyszerű formának örvendenek és a középpálya is kezdi visszanyerni stabilitását. Masszív csapatot kezdenek képezni.

Sérültek: Hiába keresgéltem a sérülteket a Romaban nem igazán találtam. Persze ez csak jó hír a hazaiaknak. Néhány olasz sportoldal szerint Totti játéka bizonytalan egyenlőre.

Játékosmozgás télen: Na az volt a csapatnál. Elment speciel Iturbe Angliába, de nem is akárkit igazolt a Roma helyére. El Shaarawy volt az első szerzeményük, majd a bosnyák Zukanovic érkezett és végül a Genoa gólfelelőse, Perotti vette fel a farkasok mezét.

Real Madrid 

 Forma: Majdnem azt mondhatjuk, hogy olyan a szezonja a Realnak, mint a soron következő BL ellenfeléé, de azért mégsem. Benítez játékstílusa és eredményessége nem volt elegendő Madridban ezért, leváltották és helyére a francia legendát, Zidanet ültették le. Zizuval a királyi gárda focija felszabadultabb lett, aminek az eredménye, hogy francia edző alatt még nem kapott ki a csapat. Sőt! Az elmúlt tíz mérkőzéséből csak egyet vesztett el. A Madrid támadói elképesztő formának örvendenek. A legutóbbi három mérkőzésük alatt tizenegy gólt szereztek. Ez elég emberes mennyiség. Valószínűleg nem most szeretnének leállni.

Sérültek: Kettő, de lehet, hogy három igen fájdalmas hiányzója lehet a csapatnak. Bale és Pepe garantáltan kihagyja a mérkőzést, de a legfrissebb hírek szerint James is előbb fejezte be az edzést, hátfájdalmak miatt.

Játékosmozgás télen: Ez most elmaradt a csapatnál.

Egymás elleni múlt

 Egy igazi klasszikus összecsapásnak is beleillik ez a párharc. Hiszen nem kevesebb, mint nyolc alkalommal találkozott egymással a két csapat. Egy hajszállal ugyan, de eddig a Real Madrid áll jobban. Négyszer nyertek a Roma ellenében és egyszer játszottak döntetlent a csapatok. Ebből következik, hogy a farkasok háromszor ették meg a királyiakat. Kis érdekesség, hogy ebből a három győzelemből, kettő épp a legutóbbi találkozásuk volt, épp a BL ugyan ezen szakaszában, épp Spallettivel az élen.

Mérleg:
8 mérkőzés: 4 Real Madrid siker, 1 döntetlen, 3 AS Roma győzelem

Borbély Szabolcs