Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Ismét bírságoltak

Alighogy elkezdődött az élvonalbeli bajnokság, rögvest küldték a csekkeket az illetékesek.

nebojsa-vignjevic-ujpest

Az élvonalban nem változott a trend, ami azt jelenti, hogy a hétvégén történt események után ismét jelentősnek mondható bírságok kiszabásáról határozott a Fegyelmi Bizottság. Ugyan piros lap nem villant a legutóbbi fordulóban, de egy eltiltást így is kiszabott a grémium. Nebojsa Vignjevic két találkozón nem ülhet a kispadon, így az Újpest vezetőedzője a szombati MTK, és a Debrecen elleni bajnokit kénytelen nélküle megvívni a fővárosi együttes. „Vignjevic Nebojsa vezetőedző (Újpest) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az Újpest szakvezetője a Videoton FC elleni mérkőzésen méterekre elhagyta a technikai zónát és reklamált a játékvezető ítélete ellen, ezért elküldték a kispadról. A szakember a játékvezető döntése után tovább reklamált, a játéktér közvetlen környezetét vonakodva hagyta el, a mérkőzés lefújása után pedig visszatért a játéktér mellé, onnan újból reklamált a játékvezető kifogásolt döntése ellen.” – szól az MLSZ verdiktje.

Ami a pénzbüntetéseket illeti, nem maradt szankció nélkül a Békéscsaba-Ferencváros ütközet alatt történt lelátói balhé. „A FEB a Békéscsaba – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet, illetve egy sportszervezet tisztségviselőjének szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

És itt még nem volt vége, hiszen a Diósgyőr is kapott egy 150 ezer forintos csekket, az Újpest-Videoton találkozón mindkét klub bűnhődött. „A FEB az Újpest – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértésért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, tárgy játéktérre történt bedobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 250.000 Ft, a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) és szurkolójának a vendégszektorban történt rendbontásáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

Ami az NB III-as szankciókat illeti, leginkább eltiltások voltak fókuszban: Havasi Dániel (Videoton FC) 1, Kálmán Zsolt Csaba (BKV) 1, Balázsovics Máté (Érd) 1, Hajdár Dániel (Csorna) 1, Lékó Gergő (Jászberény) 1 és Farkas András (Cevasport) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Nagy Gábort, a hatvaniak edzőjét egy találkozóról tiltotta el a grémium, míg az Andráshida-Ferencváros (1-2), és a Cigánd-Tállya SE (1-1) összecsapás után rendezési szabályok megsértése miatt a hazaiak írásbeli figyelmeztetést kaptak.

Magyar Kupa

Keleti rangadót játszottak Nyíregyházán, ahol a Debrecen volt a vendégszereplő, nos a FEB e találkozó kapcsán is döntött, a Loki 50 ezer forintot utalhat az MLSZ kasszájába.

Így áll jelenleg a büntetési táblázat:

Újpest: 5 millió 650 ezer
Debrecen: 1 millió 900 ezer
Videoton: 1 millió 250 ezer
Diósgyőr: 1 millió 50 ezer
Vasas: 550 ezer
Honvéd: 500 ezer
Ferencváros: 350 ezer
Haladás: 350 ezer
Békéscsaba: 250 ezer

Gavalovits Sándor