Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Suarez vezérletével diadalmaskodott a Barcelona! – videóval

A mai nap folyamán egy elhalasztott mérkőzést játszottak le a La Ligában, melyen a Sporting Gijón a Barcelonát fogadta. Az összecsapás eredetileg a 16. fordulóban került volna megrendezésre, viszont a Barca a Klub Vb-n vett részt, ezért kénytelenek voltak későbbi időpontra áthelyezni a párharcot. A katalán együttes természetesen könnyedén gyűjtötte be a 3 egységet, mely után 6 pontra növelték az előnyüket. 

12745984_10154129925124305_5204980155424247340_n

Sporting Gijón – Barcelona 1:3 (1:2)
Helyszín: El Melinón 
Gólszerzők:
Castro(27.) ill. Messi(25., 31.),Suarez(67.)
Sárga: Mere(61.),Canella(90+1.) ill. Busquets(78.)
Kiállítás:

Sporting Gijon: Cuellar-Lora,Lichnovsky,Mere,Canella-Mascarell,Cases-Perez(Ivette Lopez(69.),Halilovic,Menedez(Alex Barrera 74.)-Castro(Jonathan 69.). Vezetőedző: Abelardo Fernandez. 

Barcelona: Bravo-Vidal,Pique(Bartra 81.),Mathieu,Adriano-Rakitic,Busquets(Mascherano 80.),Turan-Messi,Suarez,Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique 

Első félidő: A mérkőzést természetesen a vendégek kezdték jobban, de ennek ellenére sokat kellett várni az első komolyabb lehetőségig. A 21. percben Luis Suarez került helyzetbe, azonban Cuellar hárítani tudta az uruguayi támadó lövését. Pár minutummal később már gólt jegyezhettünk fel a Barcelonának. Lionel Messi tizenhatoson kívülről történő kísérlete a kapu bal alsó sarkában kötött ki. A 27. percben nagy meglepetésre jött is a válasz. Menedez passzát követően Castro talált be Bravo hálójába közvetlen közelről. A hazaik nem örülhettek sokáig, hiszen a 31. minutumban egy gyönyörű Suarez-Messi összjáték után az utóbbi vette be ismét a Sporting kapuját. A félidőben tehát Barcelona vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. 

Második félidő: A fordulást követően ismét sokat kellett várni egy említésre méltó momentumra. A 61. percben Neymar esett el a tizenhatoson belül, mely után a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyespont mögé Suarez állt oda, amit Cuellar hárítani tudott. A rutinos csatár gyorsan javította hibáját, hiszen a 67. minutumban pazar gólt akasztott a jobb hosszúba. A Barca lehetőségeinek nagy részét kihasználta. Luis Suarez a mai napon is rendkívül remek teljesítményt nyújtott, aki a gólja mellett két találatot is előkészített. 

https://www.youtube.com/watch?v=tF-ZiyLUEu8

Képforrása: Barcelona facebook oldala

Németh Boldizsár