Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Napoli nem tudta elsüllyeszteni a sárga tengeralattjárót – VIDEÓ

Kora este rendezték az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első mérkőzését. Már csak 32 csapat maradt talpon. A Villareal a Napolival mérkőzött meg, az első találkozóra Spanyolországban került sor. A két együttes eddig 4 alkalommal találkozott egymással. Kétszer Bajnokok Ligája, míg szintén kétszer Európa Liga találkozón csaptak össze. A Napolinak jobb a mérlege két győzelemmel, a Villareal csak egyszer tudott diadalmaskodni, illetve egyszer döntetlent értek el a csapatok.

Dries Mertens, Denis Suarez

Villareal – Napoli 1:0 (0:0)
Helyszín: El Madrigal, Villareal; Vezette: Nijhuis
Gólszerző: Suarez (82.) ill. –
Sárga lap: Soldado (91.) Musacchio (86.) ill. Valdifiori (38.), Callejon (67.), Insigne (84.)

Villareal: Areola – Costa, Ruiz, Musacchio, Mario Gaspar – Suarez, Trigueros (Pina 74.), Bruno, dos Santos (Castillejo 36.) – Baptistao (Bakambu 61.), Soldado Vezetőedző: Marcelino

Napoli: Reina – Hysaj, Chiriches, Koulibaly, Strinic – Hamsik, Valdifiori, Lopez (Allan 83.) – Callejon (Insigne 73.), Gabbiadini (Higuain 68.), Mertens Vezetőedző: Sarri

A Villareal hamar belerázódott a mérkőzés iramába. Már a 6. percben veszélyeztették a vendég kaput. Soldado eresztett meg egy lövést a tizenhatosról, ami a kapu jobb oldalába tartott, de Reina hárítani tudta a próbálkozást. A 16. percben Hamsik 22 méterről lőtt, azonban Areola védeni tudott. Mindkét együttes játszza eddig a szervezett futballját. Komoly helyzetek eddig nem alakultak ki, mivel a védelmek mindig a helyzet magaslatán voltak, és meg tudták akadályozni az akciókat. A 34. percben a Villareal dos Santos sérült meg, és hordágyon volt kénytelen elhagyni a pályát, helyére Castillejo állt be. Az első félidőben mindkét csapat látványos mezőnyjátékot mutatott be, azonban gólig egyik együttes sem jutott.

A második félidő első negyedórája az előző játékrészhez hasonlóan telt el. A védők minden ígéretesnek tűnő támadást idejében meg tudtak akadályozni. A 61. percben Callejon lövése elkerülte a kaput. A 67. percben a hazaiak puskáztak el hatalmas lehetőséget, Bakambu lövése nem talált célt. A 82. percben megszerezte a vezetést a Villareal. Suarez szabadrúgásból lőtte el a labdát, Reina nem tudott védeni, így előnyben a hazaiak. A 88. percben egyenlíthetett volna Insigne, azonban a lövése a kapu fölött szállt el. Lefújásig már nem született újabb találat, így a Villareal előnnyel várhatja a visszavágót.

https://www.youtube.com/watch?v=3UsyHqrx6j8

kép: ansa.it

Nagy Gábor