Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Izgalmas mérkőzésen szerzett kis előnyt a Spurs – Videóval

Még mielőtt elmorzsolnánk pár könnycseppet a BL találkozók után, mert hogy vége a nemzetközi klubfocinak, újra vidámak lehetünk, hiszen itt van az EL. Elkezdődik az egyeneskiesési szakasz, ahol talán az egyik legnagyobb várakozást a Fiorentina-Tottenham mérkőzés előzte meg.

tot

Fiorentina – Tottenham 1:1 (0:1)
Helyszín: Firenze, Stadio Artemio Franchi Játékvezető: Zwayer (német)
Gólszerzők: Bernardeschi (59.) ill. Chadli (37.)
Sárga lap: Astori (20.) ill Ali (30.) Kane (93.)
Piros lap: –

Fiorentina: Tatarusanu – Alonso, Astori, Rodriguez, Tomovic – Valero, Costa, Blaszcsykowski, Ilicic, Bernardeschi –  Zarate Vezetőedző: Sousa

Tottenham: Vorm – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies – Mason, Eriksen, Carrol, Ali, Chadli – Son Vezetőedző: Pochettino

Az első játékrészt a hazaiak kezdték jobban, erős lenne azt állítani, hogy a kapujuk elé szorították volna a vendégeket, de többet volt náluk a labda és támadtak is bátran. Igazából ez komoly lehetőségekben nem jelentkezett. A játék főleg a középpályán zajlott és inkább birkóztak egymással a játékosok, mintsem fociztak. Alapvetően helyzetek és próbálkozások nélkül zajlott a mérkőzés, egészen Tomovic hibájáig. A védő a tizenhatoson belül akasztotta meg a Tottenham játékosát, aminek következtében a játékvezető büntetőt ítélt meg a vendégeknek. Chadli értékesítette is azt. A Fior egy Zarate lövéssel próbált erre válaszolni de a játékszer bőven a kapu fölé ment. Ezzel vége is volt az első félidőnek.

A második félidő góllal kezdődött! Akarom mondani egy les góllal. Son az angoloktól volt lesen. Később még Son próbálkozott egy-egy távoli lövéssel, de sikertelenek voltak a kísérletei. Aztán jött egy Fiorentina gól. Vagyis egy Bernardeschi lövés, ami úgy pattant meg, hogy védhetetlenül csapódott be a labda a vendégek hálójába. A violák nagyon nyomtak a második félidő egészében. Letámadtak, gyorsan játszottak.Aztán kicsit leült a mérkőzés. A violák nagyon akarták a győzelmet, míg a Spurs kényelmesen játszott. A  játékrész végén még volt miért izgulni. A hazaiak részéről három nagyon veszélyes helyzet is kialakult, de egyiket sem tudta kihasználni firenzei csapat. Maradt az 1:1 és így az angolok várhatják előnyösebb pozícióban a visszavágót.

Videó hamarosan!

fotó: uefa.com

Borbély Szabolcs