Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Magabiztosan nyert otthon a Dortmund – VIDEÓ

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének egyik slágermeccse a Dortmund-Porto párosítás. A két korábbi BL-győztes összecsapásának az esélyese a Dortmund – a németek az első meccsen kétgólos előnyt szereztek a portugálokkal szemben.

12717246_1320052564673387_8609905226563539321_n

Borussia Dortmund – FC Porto 2-0 (1-0)
Helyszín: Dortmund, Signal Iduna Park, Játékvezető: L. Banti
Gólszerzők: Piszczek (6.), Reus (71.) ill.
Sárga lap: – ill. Varela (58.), Jose (62.), Evandro (78.), Jun (90.)
Piros lap:

Borussia Dortmund: Burki – Schmelzer, Hummels, Papastathopoulos, Piszczek – Weigl, Kagawa, Sahin – Reus, Aubameyang, Mkhitaryan, vezetőedző: T. Tuchel.

Porto: Casillas – Varela, Layun, Martins Indi, Diaz – Herrera, Neves, Oliviera – Brahini, Aboubakar, Marega, vezetőedző: J. Peseiro

A meccs első helyzetét a Dortmund alakította ki, a 4. percben Piszczek adott be hajszálpontosan, de Aubameyang elől az utolsó pillanatban tisztáztak a vendég védők. Két perccel később aztán az említett Piszczek már megszerezte a vezetést – első próbálkozását Casillas még védte, de a kipattanót a dortmundi már belőtte. 1-0. A 22. percben Reus harcolt ki egy szabadrúgást veszélyes helyről, majd ő is lőtte rá, de jó fél méterrel célt tévesztett. A 32. percben egy szép összjáték végén Kagawa került ziccerbe, de a japán karmester rosszul találta el a labdát, és csúnyán mellé lőtt. Az első játékrészt remek iram jellemezte, a Dortmund abszolút uralta a játékot, helyenként pedig egészen látványosan is futballoztak. A Porto leginkább a védekezésre fektette a hangsúlyt, és kontrákból próbálta néhányszor megbontani a hazai védelmet – mindezt kevés sikerrel.

A második félidő első tíz percét főleg a szabálytalanságok jellemezték, a vendégek többször is nagyon keményen odaléptek a Dortmund-játékosoknak. Az első érdemeleges helyzetre a 63. percig kellett várni, ekkor Reus lőtt erősen középre egy labdát, de az érkező Kagawa nem tudott a kapuba találni. A 71. percben aztán megduplázta előnyét a Dortmund. A Porto a saját térfelén vesztett labdát, majd Kagawa-Mkhitarian volt a labda útja, a dortmundi tízes pedig Reushoz passzolt – a német magabiztosan talált a kapuba. 2-0. A 83. percben már három góllal is vezethettek volna a hazaiak, de Kagawa lövőse után Casillas nagyot védett.

Kétgólos sikerét követően a Dortmund favoritként várja a portugáliai visszavágót, és az első meccsen látottak alapján a Portónak minimális az esélye a továbbjutásra.

A mérkőzés góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=utPWZOKC5LQ

https://www.youtube.com/watch?v=hGojcxsG1ho