Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Sima Sevilla siker született – videóval

A 19:00-ás kezdési időpont közepette lépett pályára a címvédő Sevilla , amely a Molde csapatát fogadta. A spanyol együttes egy sikertelen BL szereplést követően vághatott ismét neki az Európa Ligának. Ezzel az összecsapással egyhuzamban rendezték többek között a St. Etienne – Basel párharcot is. Unai Emery tanítványai könnyen vették az akadályt, míg a St. Etienne gólzáporos találkozón szerzett előnyt a visszavágóra. 

12369028_571031563061977_4477693289710441676_n

Seville – Molde 3-0 (1-0)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion
Gólszerzők: Llorente(35.,49.),Gameiro(72.) ill. –
Sárga: – ill. Gulbrandsen(11.), Diouf(13.)
Kiállítás: 

Sevilla: Soria-Coke,Carrico,Kolodziejczak,Escudero-N’Zonzi,Cristoforo(Iborra 69.)-Vitolo,Banega,Krohn-Dehl(Konoplyanka 73.)-Llorente(Gameiro 57.). Vezetőedző: Unai Emery

Molde: Horvath-Toivio,Gabrielsen,Forren,Flo-Mostrom,Aursnes(Svendsen 80.),Hestad,Elyounoussi(Hestad 63.)-Diouf,Gulbrandsen(Moraes 73.). Vezetőedző: Ole Gunner Solskjaer

Első félidő: Mindkét csapat az első percektől a támadásokra koncentrál, viszont az utolsó passzok és megmozdulások egyik részről sem sikeredtek tökéletesre. Komoly gólszerzési lehetőség először a vendégek előtt adódott. A 22. minutumban Gulbrandsen kapott passzt, aki a tizenhatos előterében eresztett meg egy lövést, de Soria hárítani tudta. Ami a norvégoknak nem sikerült, az a spanyoloknak igen. A 35. percben Vitolo átadása után Llorente vette be a Molde hálóját. Nem sokkal később újra a Sevilla támadója került helyzetbe, de fejese elsuhant a bal oldali léc mellett. A szünetben tehát egy gólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. 

Második félidő: A fordulást követően a “piros-fehérek” újra betaláltak. A 49. percben Coke varázsolta a játékszert Llorente irányába, aki gólra váltotta helyzetét. A 60. minutumban Coke előtt adódott lehetőség,viszont a labda balszerencséjére a felső lécen csattant. A 72. percben a csereként beálló Kevin Gameiro is betalált. A gólpasszt Vitolo neve mellé jegyezhettük fel. Unai Emery tanítványai a második játékrész során akár megalázó vereséget is mérhetett volna a vendégekre, azonban így is megnyugtató előnnyel utazhatnak majd Norvégiába. 

https://www.youtube.com/watch?v=pOL3StIbvIk

St.Etienne – Basel 3-2 (2-1)
G.: Sall(10.), Paquet(39.), Bahebeck(77.) ill. Samuel(44.), Janko(55.,büntető)

A mérkőzés első lehetőségét követően rögtön gólt jegyezhettünk fel. Tannane végezhetett el szabadrúgást a 10. minutumban, mely után Sall a kapuba bólintott. A 39. percben megduplázta előnyét a francia gárda. Cohade adott be egy szögletet, majd a középre ívelt játékszert Paquet fejelte a hálóba. A félidő utolsó perceiben a vendégek is betaláltak. A 44. minutumban Embolo a mellkasával juttatta Samuel elé a labdát, aki ezt követően bevette a St. Etienne kapuját. A szünet után az egyenlítés is sikerült a Basel számára. Az 55. percben Florentin Pogba követett el szabálytalanságot, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, a tizenegyest Marc Janko értékesítette. Nem sokkal utána megvolt a svájci klub számára az esély, hogy a vezetést is megszerezzék, viszont ez a St. Etiennek sikerült. A 77. percben a csereként beállt Bahebeck vette be a vendégek hálóját. A hazaiak végül győzni tudtak és előnnyel várhatják a svájci összecsapást, amely a két bekapott gól miatt nehéznek ígérkezik a számukra. 

https://www.youtube.com/watch?v=zHZk4No6L4g

Képforrása: Sevilla facebook oldala 

Németh Boldizsár