Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadó vár a Dortmundra! – előzetes

Épphogy elkezdődött a tavaszi szezon, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) csapatai pedig már a 22. fordulóhoz érkeznek. A német foci szerelmesei ezen a hétvégén sem fognak unatkozni, ám sajnos a magyarok közül csak Huszti Szabolcsék meccse kerül képernyőre.

Bundesliga 2015-16

Péntek:
febr. 19. 20:30 Eintracht Frankfurt – Hamburger (Eurosport 2)

Egy Wolfsburg elleni győzelemmel kezdte a tavaszi hadjáratot a Frankfurt, ám azóta lejtmenetnek indult a csapat, mely közvetlenül a kiesőzóna előtt tanyázik így. Huszti Szabolcs teljesítményére nem lehet panasz, a magyar középpályás gyorsan elhallgattatta kritikusait. Jó mezőnymutatói mellett a Frankfurt négy meccsen szerzett hat tavaszi góljából egyet jegyez, egyet pedig előkészített. A Hamburg fordított utat jár be, a csapat vereségeket követően tudott múlt héten újra nyerni, ráadásul a Mönchengladbach ellenében.

Szombat:
febr. 20. 15:30 Hertha BSC – Wolfsburg
febr. 20. 15:30 Ingolstadt – Werder Bremen
febr. 20. 15:30 Mönchengladbach – 1. FC Köln
febr. 20. 15:30 Bayern München – Darmstadt (Eurosport 2)
febr. 20. 15:30 Hoffenheim – Mainz

Kezdjük a szombati programot a magyarokkal! Válaszút elé érkezett Dárdai Pál csapata a Hertha BSC, mely nyeretlen még a tavasszal, s bizony veszélyben a BL indulást érő pozíció, a múlt heti Stuttgart elleni vereség pedig a dobogóba került. Nincsen azonban jó formában a Wolfsburg sem, s ráadásul a “farkasok” hét közben a BL-ben is szerepeltek. Amennyiben újfent pontokat veszít a berlini csapat, kijelenthetjük, hogy a lufi kipukkadt, s gödörben a csapat. Kleinheiser László és csapata a kiesőzónában helyet foglaló Werder a felemásan szereplő Ingolstadt otthonába látogat. Kíváncsian várjuk, hogy a télen érkező középpályás kap-e szerepet ezúttal.

A Hertha mellett a német közvélemény egyre jobban odafigyel a Mainz szereplésére, Szalai Ádám korábbi csapata ugyanis ott van az élmezőnyben, s BL indulást érő helyről áhítozik. A Malli vezette csapat zsinórban három meccset nyert, ezúttal pedig a kiesőzónában helyet foglaló hat meccse nyeretlen Hoffenheim otthonába látogat. Pocsékul kezdte a tavaszt a Münchengladbach, egy győzelem mellett három vereség ékesíti az eredménysort. Amennyiben nem kívánnak jobban leszakadni az élmezőnytól, abban az esetben a Köln ellen hazai pályán a győzelem kötelező. Végezetül pedig a listavezetőről pár szó, Pep Guardiola csapata nyolc meccsesre növelheti veretlenségi szériáját, ehhez otthon kell legyőzni a Darmstadtot. Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, sőt…

Vasárnap:
febr. 21. 15:30 Leverkusen – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
febr. 21. 17:30 Schalke 04 – VfB Stuttgart (Eurosport 2)
febr. 21. 17:30 Hannover 96 – Augsburg

Vasárnap két igen jónak ígérkező mérkőzést is láthatunk, a Leverkusen és a Dortmund összecsapása méltán kaphatja a forduló rangadója címet, hiszen a tabella második és harmadik helyezettje csap össze, igaz a két gárda között hatalmas az űr, 13 pont. Mindkét együttes az Europa Ligában szerepelt még csütörtökön, előbbi a Sporting, utóbbi a Porto ellenében aratott győzelmet. Meglátjuk, egymás ellenében mit tudnak kihozni. A Schalke igencsak felemásan teljesít, ellenben vendége a Stuttgart szárnyal a tavasszal, egyedüliként hibátlan a holtszezon óta, s immáron a felsőház ajtaján kopogtat. Zsinórban hatodik meccsüket nyerhetik a svábok. Végezetül pedig a sereghajtó, Szalai Ádám csapata a Hannover a szintén a kiesés ellen küzdő Augsburgot fogadja, mely csütörtökön az Europa Ligában ikszelt a Liverpool legjobbjaival. A Hannover hét meccse pontot sem tudott szerezni…

Őszi Ádám