Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hatost hintett a Valencia! – videóval

Remek, mit remek, szédületes első félidőt produkált a december óta csak botladozó Valencia a Rapid Wien ellen, míg a Sion odahaza szenvedett a Braga ellenében.

braga

FC Sion – Sporting Braga 1-2 (0-1)
Stade Tourbillon, vezette: Jevgen Aranovsiy (ukrán)
Sion: Vanins – Rufli, Lacroix (Assifuah, 24.), Ziegler, Modou – Salatic – Carlitos, Fernandes, Ndoye, Mujangi Bia (Follonier, 70.) – Konate (Gekas, 77.)
Braga: Matheus – Eduardo, Pinto, Boly, Carneiro – A. Silva (P. Santos, 66.), Luiz Carlos, Vukcevic, R. Silva – Hassan (Josue, 84.), Stojiljkovic (R. Ferreira, 90+2.)
g.: Konate (53.) ill.: Stojiljkovic (13.), R. Silva (61.)
s.: Fernandes (20.), Carlitos (71.) ill.: Vukccevic (19.)
kiállítva: Vukcevic (90., második sárga lappal)

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést az egyébként kiegyenlített összecsapáson a Braga, amely szűk negyedóra alatt megszerezte a vezetést, és a szünetig ki is tartott az előnye a portugáloknak. A Sion keretében helyet kapott, de pályára nem lépett Vanczák Vilmos, aki így előbb egyenlítésnek örülhetett a második félidő elején, majd a társakkal együtt búslakodhatott, hiszen a Braga nem sokkal később ismét megszerezte a vezetést, és mint később kiderült, egyben a győztes gólt is. Érzékeny hiányzója lehet ugyanakkor a visszavágón Vukcevic, aki két sárga lapos kiállítással fejezte be az összecsapást. A két szerzett gól egyértelműen a portugálok továbbjutását vetíti előre, de nem szabad leírni a Siont.

valrap2

Valencia – Rapid Wien 6-0 (5-0)
Mestalla, vezette: Miroslav Zelinka (cseh)
Valencia: Ryan – Cancelo (Barragan, 76.), Santos, Vezo, Gaya – Danilo – Mina, Parejo (Fuego, 59.), Gomes (Rodrigo, 68.), Piatti – Negredo
Rapid Wien: Strebinger – Pavelic, Sonnletner, M. Hofmann, Stangl – Petsos, Schwab – Schobesberger (Alar, 87.), S. Hofmann (Grahovac, 45+1.), Kainz (Murg, a szünetben) – Jelic
g.: Mina (4., 25.), Parejo (10.), Negredo (29.), A. Gomes (35.), Rodrigo (89.)
s.:  Cancelo (70.) ill.: Schwab (57.), Grahovac (65.), Petsos (76.)
kiállítva:

Ezt nem vártuk volna. A bajnokságban gyengélkedő Valencia egy félidő alatt feltörölte a padlót a Rapid Wiennel. A bécsiek talán még most is szédelegnek a kiütéstől, amit a spanyolok mértek rájuk. Már a negyedik percben betaláltak a Denevérek Santi Mina révén, aki később is főszerepet játszott. Előbb gólpasszt adott Parejonak, majd ismét ő maga iratkozott fel, hogy aztán félóra elteltével Negredo, öt percre rá André Gomes köszönje meg a kiszolgálást a szélsőnek. Sansza nem volt a szorosabb eredményre a végig agresszívan és ötletesen futballozó Valencia ellen a bécsieknek, akik a találkozó második félidejében már valamivel összeszedettebben játszottak, de a végén így is kaptak egy kegyelemdöfést, amivel a visszavágó puszta formalitássá egyszerűsödött. Kérdés, ez a győzelem mennyire hozza meg a játékosok hitét és önbizalmát az elmúlt két és fél hónap szenvedései után.

Sion – Braga

https://youtu.be/MnwrqrSM9yY

Valencia – Rapid Wien

https://youtu.be/C988F83m49Y

(fotók: uefa.com)

Gavalovits Sándor