Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Idegenben szerzett előnyt a Bilbao és a Leverkusen is – videóval

Egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz a Leverkusen, míg a Marseille hazai pályán szenvedett vereséget.

marbil

Olympique Marseille – Athletic Bilbao 0-1 (0-0)
Stade de Velodrome, vezette: Craig Thompson (angol)
Marseille: Mandanda – Isla, N’Koulou, Rolando, Manquillo – Romao, Diarra – Barrada – Alessandrini, Fletcher, N’Koudou
Bilbao: Herrerin – de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga – San José, Benat – Eraso – Williams, Aduriz, Sabin
g.: Aduriz (54.)
s.: L. Diarra (76.), Isla (89.) ill.: Benat (60.), Balenziaga (82.), Elustundo (90+2.)
kiállítva:

Nem volt igazi izgalom a francia-spanyol összecsapás első felében, lévén nagyobb gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani negyvenöt perc alatt. Ugyan valamivel aktívabban kezdett az OM, de szögleteknél tovább nem jutott, azokat is igen nagy százalékban hibázta el a fehérben pompázó hazai alakulat, míg a baszkok biztonságra törekedve futballoztak, bízva a marseille-i hibákban, ám azok csak nem akartak jönni, így a félidő gól nélkül ért véget. Fordulás után gyorsan vezetést szerzett a Bilbao Aduriz révén – érdemes megnézni a gólt – s hiába próbált meg mindent a Marseille, nem tudták bevenni a jól védő Herrerin kapuját. Az utolsó fél óra már tényleg a küzdelem jegyében telt, Thompsonnak öt alkalommal is lapoznia kellett. A baszkok nagy előnye lehet az idegenben szerzett gól, de a visszavágó a látottak alapján nehéz lesz, mert ez a minimális előny könnyen elolvadhat.

scplev

Sporting CP – Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
Estadio José Alvalade, vezette: Björn Kuipers (holland)
Sporting: Rui Patricio – Pereira, Coates (Ewerton, 73.), Semedo, Jefferson – Mario, Aquilani (A. Silva, 62.), Carvalho, Mané – Ruiz, Gutiérrez (Slimani, 61.)
Leverkusen: Leno – Jedvaj (Hilbert, 84.), Toprak, Tah, Wendell – Kramer – Mehmedi (Henrichs, 79.), Calhanoglu, Brandt (Papadopoulos, 65.), Bellarabi – Kiessling
g.: Bellarabi (26.)
s.: Semedo (58.) ill.: Jedvaj (22.), Mehmedi (30.), Calhanogu (46.)
kiállítva: Semedo (74., második sárgával)

Voltak néhányan, akik a zöld-fehéreket látták esélyesebbnek a találkozó előtt, ám a németek rácáfoltak a „lekezelő” hangokra, lévén végig igen aktívan, és veszélyesen játszottak, mert bár a Sporting dominált az elején, szép fokozatosan vette át a játék irányítását a gyógyszergyári alakulat, minek következtében a huszonhatodik percben Jedvaj tálalt Bellarabi elé, aki a tizenhatosról lőtt a portugál kapuba. A folytatásban már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. Nem változott a második félidőben sem a játék képe, a németek őrizték előnyüket, míg a Sporting nem tudott helyzetbe kerülni. Még nehezebb dolga lett a hajrában a portugáloknak, miután Semedo második butaságával kiállítatta magát. Ám ezt nem használta ki a Bayer, amely így is előnyből várhatja a visszavágót.

Marseille – Bilbao

https://youtu.be/LRFPoX5FbHs

Sporting CP – Leverkusen

https://youtu.be/QCf490RyQak

(fotók: uefa.com)

Gavalovits Sándor