Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Liverpooli döntetlen, minimális prágai előny

Gól nélküli döntetlent játszott egymással az Augsburg és a Liverpool, míg a Sparta Praha egy gólos győzelmet aratott az orosz Krasznodar ellen!

01

FC Augsburg – FC Liverpool 0-0
Augsburg, WWK Arena, 25 000 néző, Vezette: David Fernandez Borbalan (Spanyol)
Sárga lap: Janker (20.), Kohr (59.), Werner (73.), Feulner (92.) ill. Moreno (77.)

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Janker, Klaven, Stafylidis – Kohr, Feulner – Bobadilla (Caiuby 23.), Altintop (Koo Ja-Cheol 87.), Werner (Ji Dong-Won 81.) – Esswein, Vezetőedző: Markus Weinzierl

FC Liverpool: Mignolet – Clyne, Toure, Sakho, Moreno – Henderson, Milner (Ibe 81.), Can – Coutinho, Sturridge (Origi 68.), Firmino, Vezetőedző: Jürgen Klopp

Az első félidőben a vendégek tettek többet a gólszerzésért, főleg Daniel Sturridge és Philippe Coutinho volt elemében a Liverpool részéről, de a hazaiak kapusa, Marwin Hitz remek napot fogott ki, így megakadályozta Jürgen Klopp együttesét a gólszerzésben. A második játékrészre a hazaiak is többet kísérleteztek, de a gól nem akart összejönni egyik oldalon sem. Elképesztő olykor miket hagytak ki mindkét oldalon. A helyzetek alapján akár több gól is születhetett volna, de a mérkőzés összképét látván megérdemeltnek mondható a döntetlen. Egy biztos: Semmi nem dőlt még el az első 90 perc során. Kényelmetlen helyzetbe is kerülhet hazai pályán a Pool, hiszen ha az Augsburg gólt lő az Anfield Roadon akkor könnyen bajba kerülhetnek a vörösök.

03

Sparta Praha – FK Krasznodar 1-0 (0-0)
Prága, Generali Arena, 14 120 néző, Vezette: Slavko Vincic (szlovén)
Gólszerző: Julis (64.)
Sárga lap: Brabec (94.) ill. Kalesin (30.), Mamaev (67.)

Az első perctől kezdve nekiugrott vendégeinek a csoportkört veretlenül teljesítő Sparta Praha. Az első 45 perceben 11-szer kísérletezett kapuralövéssel a Sparta, melyből ugyan csak három találta el a az orosz csapat kapuját, viszont a Krasznodarnak nem volt lövési kísérlete. Jól látszik ebből is, hogy mennyire egy oldalú volt az első 45 perc. A második félidőben próbálta lassítani a játékot a Krasznodar, így a helyzetekből is jóval kevesebb adódott a csapatok előtt, a félidő közepén így is sikerült megszereznie a vezetést a Sparta Praha-nak. Lukas Julis ugrott legmagasabbra Borek Dockal beadásánál és közelről fejelt a kapu bal oldalába. (1-0) A gól után a Krasznodar előtt is adódott pár helyzet a mérkőzés hátralévő részében, de újabb gól már nem született. Megérdemelt győzelmet aratott a Sparta, de a Krasznodar otthonában még meggyűlhet a csehek baja.

A 16 közé jutásért rendezett visszavágókat jövő hét csütörtökön, vagyis február 25-én játsszák le.

Fotó: uefa.com

Becz Tamás