Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola miatt megy rosszul a City-nek?

Érdekes elmélet látott napvilágot a Manchester City gyenge formája kapcsán: lehet, hogy egy még ki sem nevezett edző miatt megy rosszul a csapatnak?

Kép: manchestereveningnews.com

Kép: manchestereveningnews.com

Hihetetlen helyzet állt elő a Premier League-ben. Mintha senki sem szeretne bajnok lenni. A Manchester United, a Chelsea és a Liverpool már most dobhatja a kukába ezt a szezont, az Arsenal, a Manchester City, a Tottenham és a Leicester viszont még versenyben van.

Ha az elmúlt évek tapasztalataiból indulunk ki, akkor egyértelműen a világoskékek a legnagyobb esélyesek, de… Az eredmények alapján át kell gondolni ezt az állítást, hiszen érthetetlen módon a kékes is bukdácsolni kezdtek.

Nagyon simán bajnokok lehetnének – megvan a keret, az edzői stáb és a riválisok gyengélkedésé, tehát minden a jó eredményekhez. Tán még sosem volt ilyen egyszerű PL-bajnoki címet szerezni, mint idén. Akkor miért nem használja ki a lehetőséget a City?

Az ESPN-nek nyilatkozó Danny Mills szerint Guardiola lehet a titok nyitja. A korábbi City-s védő úgy látja, hogy a szezon közben kiderülő edzőváltás nagyon komoly gondokat okozott a fejekben.

“Úgy hiszem, a City játékosait megzavarta Guardiola bejelentése és már nem tudnak a feladatukra koncentrálni. Yaya Toure már pontosan tudja, hogy nem lesz itt jövőre és az ő sikeréhsége már erősen megkérdőjelezhető emiatt” – mondta Mills.

A korábbi védő hozzátette, hogy a City még így is négy sorozatban van talpon és lehet sikeres is, de Pellegrinit érintő hírek nagy hatással lehetnek a keret tagjaira. Talán ez az oka ezeknek a váratlan vereségeknek.

Baranyai Balázs