Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött a Gladbach, Kleinheisler nélkül kapott ki a Bréma – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó bajnokságban a hétvégén a 22. fordulót rendezték. A szombati játéknapon több érdekes összecsapásra is sor került. A tavaszi szezont pocsékul kezdő Mönchengladbachra kötelező győzelem várt a Köln ellen, amennyiben nem szerettek volna mégjobban leszakadni az élmezőnytől. Kleinheiser László és csapata a kiesőzónában helyet foglaló Werder a felemásan szereplő Ingolstadt otthonába látogatott.

12745954_1679930365628454_5871020052044080209_n

Mönchengladbach – FC Köln 1:0 (1:0)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach), 52 226 néző Vezette: Knut Kircher
Gólszerzők: Dahoud (9.)
Sárga lap: Stindl (46.), Raffael (70.) ill. Maroh (46.), Olkowski (84.), Hosiner (88.)

Kiállítva: –

Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Elvedi (Hofman 65.), Christensen, Nordtveit – Johnson, Xhaka, Dahoud (Brouwers 90.), Hazard – Stindl, Raffael (Hrgota 88.) Vezetőedző: Schubert

Köln: Horn – Maroh, Olkowski, Heintz, Mladenovic (Hartel 62.) – Hector, Lehmann  – Osako (Jojic 46.), Gerhardt, Bittencourt (Hosiner 76.) – Modeste  Vezetőedző: Stoger

A Gladbach az őszhöz hasonlóan, a tavaszt se a legjobban kezdte. Négy mérkőzésből mindössze egyet nyertek csak meg. Hazai pályán tudták csak a brémát verni 5-1-re, kikaptak a Hamburg, Mainz és Dortmund ellen is és ezzel visszacsúsztak a hetedik helyre a tabellán. A Köln gárdája jól teljesít a tavasszal eddig, már a 9. helyen álltak a találkozót megelőzően. Tavasszal eddig 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Mindössze a bombaformában játszó Stuttgart tudta őket csak megverni. A két csapat legutóbbi mérkőzésén a Köln győzött 1-0-ra. Már a 4. percben helyzetet láthatott a közönség, Wendt lőhetett kapura azonban középre tartó lövését Horn könnyedén hárította. Második komoly lehetőségét már gólra váltotta a hazai gárda, Raffael remekül passzolt Dahoud elé aki nem hibázott és kilőtte a jobb alsó sarkot ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A 13. percben megduplázhatta volna előnyét a Gladbach, de Wendt lövése a kapu jobb oldala mellé ment nem sokkal. A 36. percben újabb hazai lehetőség maradt ki, Hazard lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 42. percben egy pontrúgást követően Nordtveit fejesét kellett óriási bravúrral hárítania a kapusnak. Az első félidőben a hazaiak órási fölényben játszottak.  A kapura lövési arány 11:2 volt a hazaiak javára.

A második félidőben is ott folytatta a Gladbach ahol az elsőt abbahagyta. Egymás után dolgozták ki a helyzeteket de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Az 58. percben a csereember Jojic bombáját védte bravúrral a hazaiak kapusa Sommer. A 62. percben ismét a Köln került helyzetbe az addigi legnagyobb vendég lehetőség maradt ki, Jojic bal alsó sarokba tartó lövését Sommer remek mozdulattal ütötte szögletre. Újabb nagy egyenlítési lehetőség maradt ki a 79. percben, Lehmann lövését Sommer óriási bravúrral tolta ki a léc alól. A 80. percben újabb nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, ezúttal Modeste fejelt kapura egy szögletet követően, de Stindl a gólvonalról mentett. Ezzel a győzelemmel a Gladbach feljött az ötödik helyre a Köln pedig maradt a kilencedik helyen.

https://www.youtube.com/watch?v=r1OE02XsNvY

Ingolstadt – Werder Bremen 2:0 (1:0)
Helyszín: Audi Sportpark (Ingolstadt), 12 000 néző Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők: Hübner (12.), Hinterseer (89. büntető)

A vendégek magyar játékosa Kleinheisler László ezúttal nem került be a brémaiak kezdőjébe. A vendégeknek  3 mérkőzés óta nem sikerült gőyzniük, mindössze a Schalke otthonában a tavaszi nyitófordulóban sikerült győzniük. Az újonc Ingolstadt stabilan a középmezőny elejében található, igaz hogy az idei bajnokságban ők szerezték a legkevesebb gólt azonban ígyis a tabella 12. helyén találhatóak. Az újonc gárda Brémában nyerni tudott 1-0-ra, így  brémaiaknak volt miért visszavágni. A találkozót megelőzően a brémaiak a 16. helyen álltak, ami osztályozót érhet. A mérkőzés első komoly helyzete rögtön óriási gólhelyzetet hozott, Cohen érkezett egy szabadrúgásra és remek ütemben fejelt azonban a kapus hárítani tudott.  A kipattanóra érkező Leczano óriási lehetőséget elpuskázva a keresztlécre bombázott, viszont Hübner már nem hagyta ki a kihagyhatatlant a kapuba lőtt közvetlen közelről. 1-0 ! A találkozó kevés helyzetet hozott, nagy taktikai csata folyt a pályán. A találkozó a 89. percben dőlt végleg el, amikor a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. A büntetőt Hinterseer higgadtan értékesítette. Az Ingolstadt ezzel feljött a 10. helyre, a Bréma maradt a 16. helyen.

Képek forrása: Mönchengladbach hivatalos oldala

Ondik Gábor