Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött a kiesőjelölt otthonában a Barcelona – VIDEÓ

A kiesőjelölt otthonába látogatott a Barcelona a Primera Division 25. fordulójának szombati mérkőzésén. A listavezető jövő héten Bajnokok Ligája mérkőzést játszik az Arsenal ellen, így kérdéses, hogy milyen kerettel fog kiállni a mai találkozón a Las Palmas otthonában, a Gran Canaria Stadionban.

05_630x472

Las Palmas – Barcelona 1:2 (1:2)
Helyszín: Gran Canaria Stadion, Las Palmas; Vezette: Del Cerro
Gólszerző: William Jose (10.) ill. Suarez (6.), Neymar (39.)
Sárga lap: Lemos (84.) ill. Turan (33.), Alves (86.)
Kiállítva: – ill. –

Las Palmas: Varas – Garcia (Perdomo 87.), Aythami, Bigas, Garrido – Mesa – Momo, El Zhar (Araujo 76.), Tanausu, Viera (Lemos 67.) –Willian Jose Vezetőedző: Setien

FC Barcelona: Bravo – Alves, Mathieu, Mascherano, Alba – Turan (Rakitic 46.), Roberto (Vermalen 70.), Iniesta – Messi, Suarez, Neymar Vezetőedző: L. Enrique

Akik későn érkeztek a mérkőzésre lemaradtak az első találatról. A 6. percben Jordi Alba passzolta remekül Suarez elé a labdát. A kapusnak esélye sem volt hárítani a közeli lövést, így már korán előnybe kerültek a katalánok. A 10. percben egyenlítettek a hazaiak. Willian Jose volt a gólszerző, a gólpasszt Viera adta. A 27. percben előnybe kerülhetett volna a Barcelona, azonban Suarez fejese elkerülte a kaput. A 39. percben a Varas még hárítani tudta Messi lövését, de balszerencséjére a kipattanót Neymar a kapuba vágta. Ezzel előnnyel vonulhattak szünetre a katalánok.

A második játékrészben nem sokat kellett várni az első komoly lehetőségre. Suarez ígéretes helyzetbe kerül, azonban kihagyja a kihagyhatatlant, miután a labdát a kapusba lövi. A 61. percben Viera célozta meg az alsó sarkot, azonban Bravo oda tudott érni a lövésre, és hárított. A 83. percben a csereként beállt Araujo akarta meglepni a kapust, azonban a kísérlet elkerülte a kaput. Jó cserének bizonyult Araujo, a 89. percben nem volt lesen, a beadást viszont nem tudta elérni, mivel egy kicsit hosszúra sikeredett. A meccs végén nagyon nyomott a Las Palmas, de nem sikerült egyenlíteniük. Győzelmével a Barcelona tovább növelte az előnyét, a hazaiak továbbra is a kieső zónában tengődnek.

https://www.youtube.com/watch?v=Uvjbu-lRUlw

kép: Marca

Nagy Gábor