Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: És jött Böde…

Egy félidő Puskás-fölény után visszatért Böde Dániel, aki végül a különbséget jelentette a találkozón.

fradipafc1

Ferencváros – Puskás AFC 2-0 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna, 6124 néző, vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Ramírez (64.), Böde (66.)
Sárga: Leandro (8.) ill.: Zsidai (9.), Fiola (28.), Ljopa (30.), Márkvárt (53.)
Kiállítás: Leandro (84.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pintér, Leandro, Ramírez – Gera, Nagy Á., Hajnal (Böde, 62.)– Varga R. (Lamah, a szünetben), Sesták, Trinks (Radó, a szünetben). Vezetőedző: Thomas Doll (német)

Puskás AFC: Pogacsics – Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Márkvárt – Csurko (Mészáros D., 65.), Ljopa (Bacelic-Grgic, 75.), Pekár (Zsótér, 75.) – Sallai R. Vezetőedző: Robert Jarni (horvát)

fradipafc2

Nem kezdett jól a Ferencváros, amelynek védelme egyáltalán nem állt sokszor a helyzet magaslatán, így aztán a PAFC kihasználhatta Sallai Roland mozgékonyságát, és a hazai védők bizonytalanságát. Sokszor csak Dibusz Dénesen múlott, hogy nem szerzett tetemes előnyt a felcsúti alakulat, amely még egy tizenegyest is kihagyott az első játékrészben. Ezt követően aztán valamelyest feljavult a listavezető játéka, ám közel sem annyira, hogy igazándiból próbára tegye a vendégeket. Talán annak is köszönhetően volt ennyire aktív a sárga-kék együttes, hogy sem Doll csak a kispadra ültette a Radó-Lamah duót, akik kreativitásukkal színt tudtak volna vinni a zöldek játékába. A félidő hajrájában járt legközelebb a gólhoz Jarni együttese, ám Ramírez megmozdulásáért – fellökte Csurkót – hiába ítélt büntetőt a játékvezető, Pekár lövését Dibusz kivédte. Fordulás után még inkább támadóvá változtatta együttesét Doll, hiszen a gyors Lamah és a szintén nem lassú Radó lépett pályára, viszont amire mindenki várt: Böde visszatért, de még hogy. Előbb gólpasszal szolgálta ki Ramírezt, majd ő maga jelentkezett. A két gyors gól megroppantotta a vendégeket, így aztán Böde könnyedén mesterhármast érhetett volna el, de egyszer a kapufa, másodszor pedig szabálytalanság akadályozta meg, hogy újabb gólokkal lépjen el üldözőitől. A hajrában aztán újabb Dibusz-bravúrok kellettek, leginkább az után, hogy Leandrónak villant a piros lap öt perccel a vége előtt, így a Fradi megőrizte kétgólos előnyét, ellenben a játékon van még mit javítania a fővárosiaknak.

(fotók: Endrődi Dávid; borító: nso.hu)

Gavalovits Sándor