Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: régen rangadó, ma unalom

Óriási múltra tekint vissza ezen két csapat rangadója, de sajnos a mai mérkőzés egy unalmas összecsapásba torkollt.

ujpest fc facebook

ujpest fc facebook

Újpest – MTK: 1-1 (1 – 1)

Helyszín: Szusza Ferenc stadion 3000 néző, vezette: Vad II. István
gólszerzők: Andric (9.p) ill. Torghelle (45.p)
sárgalap: Nagy T. ill. Strestik, Kanta J., Torghelle, Vass Á

Újpest: Balajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Windecker, Balogh B. – Andric, Bardhi (Angelov), Hazard (Cseke)- Lencse

MTK: Hegedűs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai (Baki)- Vass Á, Thiam – Strestik (Ramos), Kanta J., Gera D., – Torghelle (Nikacs)

210. alkalommal leselkedett egymásnak a két fővárosi csapat. Hosszú – hosszú évek után, most egyszerre mindkét klub a dobogós helyekért küzd. Így újra rásüthettük a mérkőzésre, hogy rangadó.

Felváltva forogtak veszélyben a kapuk az első félidő elején, amikor is egy Lencse beadás után Nemanja Andric megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezután kicsit vissza ült a meccs, mezőnymunka volt, kevés helyzettel. Sok mindent elmond, hogy a 8.percben eső gól után a 31.percben volt újra helyzet. Majd a meccs addigi legszebb jelenetét Lencse László csinálta meg egy gyönyörű esernyőcsellel. Majd a slusszpoén a 45.percben érkezett, Torghelle révén egyenlített az MTK.

Újpest facebook

Újpest facebook

Jött második félidő, de a szurkolók nagy része szerintem azt kívánta bárcsak ne tette volna. Nagyon gyenge második félidőt láthattunk, melynek első komoly kapura tartó lövése a 93.percben történt. Maradt az 1-1.

A mérkőzés pikantériája 2 cseréhez tehető. Az egyik, szegény Vadnai Dánielt le kellett vinni a pályáról, mert többször ütközött, mint kellett volna. Egyik alkalommal saját csapattársa terítette földre. A másik a montenegrói gólvágó is bemutatkozott az NB I-ben, a 94.percben… Nagyjából ennyi. Sajnos ez a mai napon kevés volt, mind a két csapattól.

Endrődi Dávid