Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Veronai gólözön a Verona ellen

Nem akármilyen mérkőzést rendeztek meg a Serie A (olasz labdarúgó bajnokság) 26. fordulójában. Veronai városi derbi keretein belül találkozott egymással a Hellas Verona és a Chievo. Olasz földön ez igazán nagy presztízsű összecsapásnak számít.

verona

Hellas Verona – Chievo 3:1 (1:0)
Gólszerzők: Toni (29.), Pazzini (57.) ill Pellissier (71.)

Majdnem telt ház várta a csapatokat. Az ember érzése az volt, hogy a Hellas jobban átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát. Már a félidő elején is letették a névjegyüket az asztalra. Többet támadtak, nagy elánnal vetették be magukat. Pazzini volt a legaktívabb játékos, mindegyik hazai labdarúgó közül, ám mégsem az ő neve került fel az eredményjelző táblára, hanem épp csatártársa, Toni. Spolli szabálytalankodott a tizenhatoson belül a vendégek részéről,így büntetőhöz jutott a Verona, amit Toni elsőre ugyan kihagyott, jobban mondva a Chievo kapusa kifogta, de a kipattanót bepofozta a támadó. A pályaválasztó együttes (Hellas Verona) a gól után is nyomott. Pazzini előtt több lehetőséget is elpuskázott. Mindenesetre rászolgálta vezetésre a Hellas.

A második játékrész kicsit másképp kezdődött, mint az első. A Chievo megrázta magát és megnyomta az elejét. Inglese révén még egy ordító helyzetet is kidolgoztak és hagytak ki. Azonban ahogy az lenni szokott ilyenkor a labdarúgásban, az ellenfél az első lehetőségét értékesítette is. Az első félidőben nagyon aktív Pazzini végre betalált. 2:0 a “hazaiaknak”. A második találat után felgyorsultak az események. Két kiállítást és még egy gólt láthatott a nézősereg. Előbb Morast nyomtak ki a mérkőzésről a 70. percben a Hellastól, utána pedig Spolli kapta meg a második sárga lapját. A harmadik találatot pedig, Pellissier jegyezte a Chievo csapatából.És amikor már azt hittük, hogy vége a mérkőzésnek Ionita még feliratkozott a gólszerzők közé, így 3:1-re nyert a pályaválasztó csapat. Ilyen egy igazi olasz városi rangadó, lapok és gólok. Nagyszerű mérkőzés volt.

fotó: Serie A hivatalos Facebook oldala

Borbély Szabolcs