Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Újra nyert a Celta és az Espanyol!

Négy nyeretlen mérkőzés után tudott ismét nyerni a Celta Vigo a spanyol bajnokság 25. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén. Az Espanyol nyolc mérkőzéses nyeretlen szériájának vetett véget a döntetlen király Depor ellen, míg pontosztozkodás született Sevillában az alsóházi rangadón.

esp1

RCD Espanyol – Deportivo La Coruna 1-0 (0-0)
Barcelona, RCDE Stadium, 28 455 néző, Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerző: Asensio (52.)
Sárga lap: Asensio (19.), Sanchez (57.), Caicedo (93.) ill. Arribas (47.)

Két rossz formában lévő csapat találkozott egymással, elvégre a hazaiak nyolc bajnoki óta nyeretlenek, míg a Depor újabban csak döntetlenekre képes. A vendég Perezék az elmúlt öt bajnokijukon egyaránt döntetleneztek. Az első félidőben a Depornak volt kicsivel több helyzete, a la corunaiak labdatartásban is ellenfelük fölé emelkedtek a hazaiak részéről Burgui és Victor Sanchez volt elemében, míg a Depor részéről inkább Luis Alberto kavargatott. A hazaiak többnyire kontrákkal próbálják megtörni az ellenfél védelmét, a vendégek viszont a kombinatív játékot helyezik előtérbe. A második félidőre már egy jobb Espanyol jött ki. A félidő elején meg is szerezték a vezetést a hazaiak. Marco Asensio csapot le a tizenhatoson belül a labdára, amelyet Burgui fejelt elé, majd öt méterről ballal bombázta a kapuba. (1-0) A gól után a Depor óriási nyomás alá helyezte az Espanyol kapuját, de nem akart összejönni az egyenlítés. Ahogy ilyenkor lenni szokott a meccs végére kezdett fáradni a többet támadó csapat, így a 75. perctől a hazaiak percei következtek. Asensioék többször is meglőhették volna a mindent eldöntő gólt, de a hazaiak inkább kihagyták a kihagyhatatlan helyzeteket, így maradt az 1-0-ás hazai siker. Az Espanyol december 19-én nyert utoljára még a Las Palmas ellen 1-0-ra. Az újabb 1-0-ás győzelmével az Espanyol nyolc mérkőzéses nyeretlenségi szériát szakított meg és feljöttek a tizenötödik helyre 25 pontjukkal, míg a Depor öt mérkőzéses döntetlen szériájának vetett véget. A la corunaiak így jelenleg a kilencedikek 32 ponttal.

gij

Real Betis – Sporting Gijón 1-1 (0-0)
Sevilla, Estadio Benito Villamarín, 41 345 néző, Vezette: Alfonso Alvarez
Gólszerzők: Pezzella (67.) ill. Castro (65.)
Sárga lap: Montoya (32.), N’Diaye (87.) ill. Alvarez (37.), Ivette Lopez (60.), Vranjes (81.)

Alsó házi rangadón fogadta a Betis a Sportingot. És hiába támadott jóval többet a sevillai zöld-fehér csapat, a hazaiaknak megkellet elégednie az egy ponttal. A Betis amúgy is a mezőny leggyengébben teljesítő csapata hazai pályán. Az elsé félidei 0-0 után a második játékrész közepén két perc alatt kialakult az 1-1-es végeredmény. Előbb a 65. percben szereztek vezetést a vendégek. Ekkor Carlos Castro szépen tört előre miután a Betis végzett el egy szögletet, majd a vendégek csatára megiramodott a Betis kapuja felé, a védők már nem tudták utolérni őt, így Castro remekül emelte át a labdát Antonio Adan kapus fölött. (0-1) A gól után két perccel Juan Vargas végzett el egy szabadrúgást, belőtt labdájára German Pezzella érkezett jó ütemben aki kapásból ellőtte a labdát, melyet a vendégek kapusa nem tudott védeni. (1-1) A 76. percben a Betis megszerezhette volna a győzelmet de Ruben Castro lövését érvénytelenítette Alverez játékvezető. A hazaiak újabb döntetlenjükkel a tabella tizenharmadik helyén állnak 27 ponttal, míg a Sporting a tizenhetedik 24 ponttal.

cel1

Celta Vigo – Eibar 3-2 (2-0)
Vigo, Balaídos Stadion, 14 724 néző, Vezette: Mario Melero Lopez
Gólszerzők: Guidetti (31., 69.), Jonny (39.) ill. Berjon (84. – büntetőből), Inui (87.)
Sárga lap: Hernandez (26.), Gomez (82.), Nolito (92.) ill. Castellano (20.), Capa (51.)

Az esti mérkőzésen a rendkívül rossz formában lévő Celta fogadta az egyenletesen teljesítő Eibart. A vigói csapat igen csak jó napot fogott ki hiszen a mérkőzés elején neki ugrottak az Eibarnak. Ráadásul a bíró is a hazaiakkal volt, mivel Melero Lopez játékvezető egy egyértelmű büntetőt nem ítélt meg a baszkok javára. A gólra nem kellett viszont sokat várni. A 31. percben Iago Aspas adta a passzt, John Guidettinek, aki egy átvétel után átemelte a labdát a kint álló Asier Riesgo fölött. (1-0) Nyolc perc múlva jött is az újabb gól. Jonny Wass passza után a tizenhatos előteréből lövésre szánta el magát, a hazaiak védőjének szerencséje is volt, hiszen kapura lövésébe egy vendég védő is szerencsétlenül ért bele, így az megzavarta a vendégek kapusát, és a labda a hálóba vágódott. (2-0) A második játékrész már jóval kiélezettebb volt. A 69. percben Hugo Mallo tette a labdát John Guidetti elé, aki közelről nem is hibázott. A svéd duplájával már hárommal mentek a hazaiak. (3-0) A hajrára felébredt az Eibar, ám Saúl Berjón tizenegyesgólja (3-1) és Inui Takasi szép tekerése csak szépségtapasz volt a vereségre. (3-2) Az ősz felfedezettje a december 12-én az Espanyol ellen megsérülő Duran Nolito két hónap után a 71. percben csereként lépett pályára a belga Bongonda helyére. A visszatérő csatár egyelőre csak egy 92. percben kapott sárga lappal vétette észre magát. Szükség volt a Celta-nak az első félidei jó játékára, mivel a kelták így is majdnem elszórakoztak három gólos előnyüket. A négy mérkőzés után ismét nyerő Celta így jelenleg az El-indulásra jogosító hatodik helyen áll 38 ponttal és éppen az Eibart előzték meg, akik a hetedikek 36 ponttal.

Fotó: laliga.es

Becz Tamás