Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21 holnap Albániával játszunk

Az Izrael elleni csütörtöki gyirmóti döntetlen után hétfőn este Tiranában, Albánia ellen lép pályára korosztályos válogatottunk Euróba-bajnoki selejtezőn.

www.mlsz.hu

www.mlsz.hu

Szombaton érkezett meg az Albán fővárosban a magyar utánpótlás válogatott, mely a szállás elfoglalása után együtt nézte meg a magyar – horvát felnőtt barátságos mérkőzést. Jó példa a fiatalok előtt korábbi társaik szereplése, hisz Nagy Ádám és Kleinheisler László közel 1 éve még velük játszott az utánpótlás válogatottban, tegnap pedig a felnőtteknél kezdtek. A mérkőzés után, Robert Kilin és a társai megdolgoztatta a tanítványaikat, hisz edzést vezényeltek a szállás mellett található stadionban. Tiranába már nem tartott a kerettel a Diósgyőr játékosa, a csatár Novothny Soma, aki térdsérülése miatt visszatért klubjához. Ma este viszont megérkezik Bese Barnabás is, aki szintén a felnőttekkel töltötte Lovrencsics sérülése miatt a hetet, de nem lépett pályára a tegnapi meccsen.

Robert Kilin a következőket mondta a meccsel kapcsolatban az mlsz.hu-nak:
– Természetesen minden meccsen a győzelemre törekszünk, de fontos kiemelni, hogy a korosztályos válogatottaknál nem a győzelem a legfontosabb. Sokkal fontosabb eredmény, hogy az A-válogatott tegnapi meccsén két U21-es korú játékos is pályára lépett. Jó játékra készülünk, arra, hogy a csapatunkból a lehető legtöbben megmutassák a tudásuk legjavát, és így később még több játékost készítsünk fel a nagyválogatott számára. Albánia egyébként erős ellenfél, amit a magyarországi meccsen is láthattunk, de ettől függetlenül győzelemre készülünk a találkozón.

Este 8 órakor a Tiranától délkeletre található Elbasan város stadionjában, a holnapi mérkőzés időpontjában és helyszínén tartotta meg utolsó kinti edzését válogatottunk.

Endrődi Dávid