Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi csak jót akart, de botrány lett belőle

A Barcelona és az argentin labdarúgó válogatott kiválósága Lionel Messi csak segíteni akart, de az egyik helyi labdarúgó felháborodott ezen.

Lionel-Messi-boots

Messi a híres arab showműsor Igen, híres vagyok (Yes, I am famous) vendége volt, ahol felajánlotta segítségét. Az argentin játékos egyik futballcipőjét ajánlotta fel az egyiptomi szegények megsegítésére ez azonzban nem mindenkinek tetszett.

Ahmed Hasszan az egyiptomi válogatott legendás játékosa aki csúcstartó a maga 184 válogatottságával egyszerűen felháborítónak nevezte Messi cselekedetét. Az arab kultúrában a cipő a tisztátalan tárgyak közé tartozik, különösen a talp mutatása számít súlyos sértésnek.

Az egyiptomi legenda a következőt nyilatkozta az esetet követően: ”Ez szégyen… Egyiptom többet ér, mint Messi cipői. Ez rendkívül sértő az egész ország számára. Mi mindannyian tiszteljük őt mint labdarúgót, de nincs szükségünk a cipőire.”

Azonban voltak akik megvédték az ötszörös aranylabdás játékost, például Mahmud al-Katib a az al-Ahli korábbi játékosa. Szerinte köszönöttel tartoznak az argentin sztárnak, ugyanis csak a jótett vezérelte.

Forrás: Mundo Deportivo

Ondik Gábor