Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: albán zakóban a fiatalok

Az első félidei 0-0 után,  második félidőben már láthattunk focit is, egy ideig a mi fiaink jól játszottak, de aztán az albánok apránként átvették az irányítást, s sajnos megszerezték a győzelmet is.

u21 2

Albánia–Magyarország 2–1 (0-0)
Elbasan  V: Nikola Popov (bolgár)
Albánia: Strakosha – Lulaj, Prenga, Rrahmani, Hoxhallari – Latifi (Vojvoda), Bare, Laci, Cekici (Broja) – Durmishaj (Fili), Manaj. Szövetségi edző: Redi Jupi
Magyarország:
Nagy – Bese, Bobál D., Kecskés Á., Hangya – Vida, Cseke – Gera (Mervó), Kalmár (Sallai), Zsótér – Balogh N. (Makrai) Szövetségi edző: Robert Kilin

gólszerző: Gera (0-1), Manaj (1-1), Prenga (2-1)

sárgalap: Lulaj ill. Kecskés, Balogh N., Kalmár, Cseke

Ősszel 2-2 -t játszott egymással a két csapat Magyarországon, ha fiataljaink tovább akarnak jutni, most már győzelemre volt szüksége a gárdának.

Ennek ellenére az albán csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, hisz az első negyedórában inkább náluk volt a labda. Majd a 16.percben egy szabadrúgás után, a korábban csatár, de már lassan két éve jobb hátvédként játszó Bese Barnabás a kapu elé keveredett s két szép csel után a kapu fölé lőtte a labdát. Ezután újra csak helyzetecskék jöttek mind a két oldalon. Hazánk fiainak inkább a jobb oldalon voltak helyzetei, hisz Gera Dániel jó párszor megkavarta az albán baloldalt. De igazából nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki, ezzel le is írtunk mindent az első félidőről.

A második félidő elején Kecskés Ákos utolsó emberként szabálytalankodott az a magyar térfél közepén, de szerencséjére a bíró csak sárgalapot adott neki. Balogh Norbert elment a bal oldalon beadott középre a gólvonalról az albán hátvéd a mezőny addigi legjobbjának Gerának tette vissza, aki szemben állt a kapuval, s könnyedén bepasszolta a játékszert, s megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak. 0-1 Kis idő elteltével Kecskés újból gyanús körülmények között szabálytalankodott, s neki már volt egy sárgája félő volt, hogy kap még egyet azt mehet zuhanyozni, de szerencsére a bíró inkább a reklamáló albánt küldte el. 70.percben azt derült égből villámcsapásként ért minket, hogy Nagy röviden ütött ki egy albán szabadrúgást Lafiti elé, aki kapásból kapura lőtte, de a gólvonalon álló Cseke fantasztikusan kifejelte, de pont Lafiti elé, aki most lepasszolta Manajnak, s ő belőtte az egyenlítő gólt. (1-1) 1 percen belül Laci majdnem megszerezte a vezetést is a hazaiaknak, de 7 méteres lövését Nagy Gergely óriási bravúrral védte. 80.perc egy gyenge albán szabadrúgás után Lafiti Prenga elé ívelte a labdát, aki a magyar kapuba lőtte jobb lábbal azt. 2-1 Sajnos az albán csapat jobb volt a magyarnál ezen a meccsen, pedig mindent megtettek fiataljaink, hogy legalább az x meglegyen. Nem lett meg, győztek a hazaiak, s a magyar csapat továbbjutási reményeinek annyi lett.

A csoport állása:

1. Portugália 6 6 23–  1 18
2. Albánia 8 3 3 2  10-14 12
3, Izrael 6 3 2 1   9–  4 11
4. MAGYARORSZÁG 7 2 2 2  11-10   8
5. Görögország 6 2 1 3   8–  7   7
6. Liechtenstein 7 7   0–25   0

Endrődi Dávid