Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztárcsapatok tömkelege vinné Donnarummát!

Az idei szezon talán legnagyobb felfedezettje az AC Milan olasz kapusa, nevezetesen Gianluigi Donnarumma. A 17 esztendős portás rövid időn belül komoly hírnévre tett szert, mivel egyik pillanatról a másikra a klub meghatározó játékosává vált. Ebből kifolyólag tehát nem csoda, hogy sztárcsapatok tömkelege látná szívesen az ifjú hálóőrt.

gettyimages-494176330

Több lap szerint is rengeteg klub látná szívesen az AC Milan portását, nevezetesen Gianluigi Donnarummát. Az olasz tini az idei szezonban robbant be, aki fiatal kora ellenére, már most a Serie A egyik legjobb hálóőrének számít, hiszen rendkívül nehéz bevenni a kapuját. A bajnokságban eddig 22 mérkőzésen léphetett pályára, mely során 17-szer találtak be a hálójába, míg 8 találkozót sikerült kapott gól nélkül lehúznia.

A Premier League-ből állítólag a Chelsea és a Manchester United egyaránt szívesen látná az ifjú kapust. Az ok mindkét fél részéről ugyan az, hiszen a “vörös ördögöktől” De Gea, míg a “kékektől” Courtois állhat tovább a szezon végeztével. A londoniaktól egyáltalán nem lenne furcsa lépés, mivel korábban Carlo Cudicini (2000-2009-ig volt az együttes alkalmazásában) négy szezon át számított a klub első számú hálóőre, de jelenleg a csapat tagja a szintén itáliai Marco Amelia. A manchesteri alakulatnál az 1999/2000-es kiírás óta nem volt olasz kapus. Massimo Taibi szintén védhetett az AC Milanban, mielőtt az angol együtteshez igazolt volna, ahol viszont csupán tartaléknak számított.

A másik két nagy érdeklődő az FC Barcelona és a Real Madrid. A katalán csapatnál mindkét portás helyzete kilátástalannak tűnik. Az elmúlt időszakban felröppentek olyan hírek, hogy Bravo a Bajnokok Ligájában is szerephez szeretne jutni, Ter Stegen pedig nem biztos, hogy élet biztosítást jelentene, mivel a német koránt sem nyújt olyan stabil teljesítményt, mint a chilei kolléga. Ami a “királyi gárdát” illeti, nos, Keylor Navas teljesítményére egyáltalán nem lehet panasz, hiszen meghálálja a belevetett bizalmat. A második számú hálóőr jövője kilátástalanabbnak tűnik. Kiko Casilla egyáltalán nem biztos, hogy megfelelően tudná pótolni Navast, ha esetleg egy komolyabb sérülés ütne be nála, ebből kifolyólag az ifjú Donnarumma ideálisabb helyettes lenne, majd pár év múlva akár stabil taggá is válhatna.

Képforrása: talksport.com

Németh Boldizsár