Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Suárez duplával fordított a Barca! – Videóval!

A Bajnokok Ligája negyeddöntő odavágójának első mérkőzésén ugyan vezetett az Atlético Madrid Fernando Torres góljával, majd a csatár pár perccel találata után a kiállítás sorsára jutott második sárga lapos szabálytalansága után, ezt követően a Barca Luis Suáreznek köszönhetően fordított a második játékrészben.

01

FC Barcelona – Atlético Madrid 2-1 (0-1)
Barcelona, Camp Nou, Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Suárez (63., 74.) ill. F. Torres (25.)
Sárga lap: Busquets (48.), Suárez (70.), Mascherano (82.) ill. F. Torres (29.), Koke (33.), Filipe Luis (61.), Griezmann (73.),L. Hernandez Pi (78.), Oblak (79.), Fernandez (86.)
Kiállítva:ill. F. Torres (35. – második sárga lap után)

FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic (Rafinha 54.), Busquets (Roberto S. 80.), Iniesta (A. Turan 83.) – Messi, Suárez, Neymar, Vezetőedző: Luis Enrique

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, L. Hernández Pi, Godín, Filpe Luis – Koke, Gabi, Saúl Niguez (Correa 90.) – Griezmann (Teye 76.) – Carrasco (A. Fernández 53.), F. Torres, Vezetőedző: Diego Simeone

Két jó ismerős találkozott egymással a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, hiszen a La Liga két jeles képviselője botlott egymásba. Ráadásul a Barca-Atleti mérkőzés a két évvel ezelőtti visszavágója. 2014-ben szintén a negyeddöntőben találkoztak egymással a felek, akkor a fővárosiak jutottak tovább, akik meg sem álltak a fináléig. A Barcelona egyébként kilencedik alkalommal jutott el egymás után a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, és az előző nyolc alakalommal egyetlen egyszer állították meg a nyolc között, és az éppen az előbb említett Atleti ellen két évvel ezelőtti párharc során volt. A matracosok most is jó eséllyel utaztak a katalán fővárosba, hiszen lendületben vannak, míg Messiék éppen most “fékeztek be” a hazai Real elleni vereséggel.

A mérkőzés első felét óvatos játék jellemezte, érezhető volt, hogy mindkét csapat tart attól, hogy egy gyorsan bekapott gól megpecsételheti a sorsukat. Ennek ellenére a hazaiaknak volt valamivel több bátortalan kísérlete, mégis a vezetést a vendégek szerezték meg a találkozó 25. percében. Koke szép labdát küldött Fernando Torres irányába, aki a büntetőterületen belül jól használta ki a helyzetet és a hálóba lőtt. (0-1)
Amikor már azt gondoltuk, a csatár újra hős lehet, gyorsan megcáfolt mindenkit. Előbb négy perccel gólja után Neymart, tíz perc elteltével pedig Sergio Busquetset buktatta, mind a kettőért sárgát kapott, így mehetett idő előtt zuhanyozni. Az első félidőben még nem tudott élni emberelőnyével a Barcelona, így maradt az egy gólos vendég előny a szünetre.

A második játékrészre azonban óriási elánnal jöttek ki a katalánok, már az első percekben kapuja elő szögezték vendégeiket. A 49. percben Lionel Messi ollózása csak centikkel kerülte el a célt, az 51. percben már majdnem össze is jött az egyenlítés, ám Neymar lövése a keresztlécen csattant. A katalánok hatalmas labdabirtoklási fölényben voltak ezekben a percekben. Bő egy óra elteltével azonban nem hibázott a Barca. Luis Suárez révén sikerült az egyenlítés, aki Jordi Alba középre lőtt labdáját a kapuba passzolta (1-1). Tizenegy perccel később a fordítás is sikerült, Dani Alves emelt kapásból középre a tizenhatoson belülről, ahol Luis Suárez senkitől sem zavartatva, a tizenegyespontról védhetetlenül fejelt a hálóba (2-1). A gól után is tovább nyomott a Barcelona, újabb gólt már mégsem tudtak szerezni, így nyertek Suárezék, de a madridiaknak még sokat jelenthet az idegenben lőtt találat.

https://www.youtube.com/watch?v=5ag3T0iAIRo

Fotó: uefa.com

Becz Tamás