Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Jön az első hazai csapatverseny! – előzetes 2/1. rész

Hétvégén, pontosabban április 10-én vasárnap első alkalommal rendeznek Magyarországon Footgolf csapatversenyt. A sportág ezen formációja a januári argentínai világbajnokságon nagy sikert aratott, bebizonyította létjogosultságát a footgolfban. A téli bajnokság záróakkordjaként bárki megtekintheti a helyszínen Kisorosziban a Puskás Footgolf Pályán a Hinora Winter Footgolf Tour csapatdöntőjét. Felvezető cikkünk első részében Varga Gábor (KATT) a Royal Footgolf és Zsók Richárd az ISSIMO Footgolf játékosa válaszolt kérdéseinkre. 

Footgolf

Adottak az ágak! Melyik négy csapatot várod az elődöntőkbe és melyik kettőt a döntőbe?

Varga Gábor: Csapatom a Royal Footgolf Klub, a Telekom DSC-vel került össze első körben. Nem lebecsülve az ellenfelünket, úgy gondolom, a Hrutka-Fogarasi-Hinora-Varga kezdő négyes van olyan erős, hogy továbbjusson. Ellenfelünk csapatából a Lichtner-Renczés kettős stabil, jó játékerőt képvisel, ugyanakkor a másik párosuk számomra is „meglepetés” lesz. Nálunk csereként Újszászi Balázs vár még a beugrásra, emellett hasznos csapattagként, caddy pozícióban segít nekünk vasárnap. A mi águnkon nagy eséllyel a Fradi lesz az egyik résztvevője az elődöntőnek. A másik ágon, a BFGT-ISSIMO párharcból a BFGT továbbjutását „várom”. Az ISSIMO szűk csapattal kezdi a versenyt, (egy junior korú játékossal kiegészülve tudja prezentálni a minimális létszámot) és vitathatatlan, hogy ellenfelük rutinosabb játékosokból áll. Az Hole Hunters és az Outsiders csata végkimenetele kiszámíthatatlan. Mindkét csapatban neves, rutinos, jó játékosok szerepelnek, mégis a Zsuppán-Simonyi-Kocsis-Flink „Kívülálló” négyest egy hajszállal erősebbnek tartom, de a Bacskai-Nagy-Cziffra által fémjelzett „Lyukvadászok” sem gyengék. Összességében, ha jósolni kell, akkor Fradi-Royal, és BFGT-Outsiders elődöntőket várok. Ezek után már tényleg bármi megtörténhet, hosszú, idegőrlő csatára számítok, győzzön a jobbik.

Zsók Richárd: Elődöntő: FTC-Royal és BFGT-Hole Hunters. Döntő: FTC-BFGT. Sajnos mi handikeppel indulunk, mert négyünk között van egy 11 éves junior játékos. A módosított szabályok értelmében hívhatunk egy külsős játékost,de még nem tudom megnevezni ki fog erősíteni minket. Csapatunk erőssége a jó belső morál. Segítjük egymást és nincs vita, vagy harag egy-egy rossz szakasz vagy eredmény után. Meg fogjuk nehezíteni a BFGT dolgát. Szoros meccsre számítok.

12966804_1148724078495701_1064827281_n

Varga Gábor a Royal Footgolf Club játékosa

Van-e már tapasztalat, mennyire lesz újdonság ez a csapatverseny?

Varga Gábor: Argentínában a világbajnokságon találkoztam először ezzel a játékrendszerrel. Teljesen más kávéház volt, mind az ellenfelek, mind a lebonyolítás miatt, hiszen előtte kizárólag az egyéni versenyeken, maximum 18 szakaszos pályán szerepeltünk. Izgalmas, és élvezhető játék. Aki tovább akar jutni, az a 18 szakaszon kívül készülhet az elődöntőben még 9 szakaszra, és a döntőben még 9-re. Ezt  fejben és erővel egyaránt  bírni kell… 

Zsók Richárd: Én még nem játszottam ezt a verseny formátumot, de szerencsére a többiek igen. Ennek ellenére még újnak számít ez a rendszer. Itt egy jó taktikával és egy kis szerencsével lehet hozni az adott Flightokat. Az egyes szakaszokon nem szabad 2 pontot engedni az ellenfélnek. Ha ez sikerül,akkor bármi megtörténhet.

12969261_959467747472368_835979065_n

Tanácskozás közben az ISSIMO Footgolf Team

Készültetek együtt a megmérettetésre, beszélgettetek már a versenyről?

Varga Gábor: Rudi (Hrutka János) is, és én is egy kisebb sérüléssel bajlódtunk, így többek közt emiatt sem tudtunk együtt készülni. Feri (Hinora) volt kint a héten is gyakorolni, így Ő a legfelkészültebb ilyen téren. Beszélni beszéltünk, és azt kell hogy mondjam, fejben nagyon jól ment a játék, elég komoly eredményeket értünk el! Viccet félretéve, erre külön nem lehet készülni, ugyanúgy mint a többi versenynapon, testben és fejben a maximumra kell törekednie mindenkinek, és majd kiderül hogy ez mire volt elég.

Zsók Richárd: Vasárnap kint voltunk gyakorolni. Jól sikerült a főpróba, de a verseny teljesen más. Próbáltuk megtalálni az ideális párokat. Mivel még nincs biztos 4. játékos, csak lehetséges variációk vannak. Reményeim szerint szombatra teljes lesz a csapat.

Terveink szerint felvezető cikkünk második részében megszólal majd Gelencsér Gábor a Magyar Footgolf Szövetség elnöke, vele a csapatverseny létéről és felépítéséről beszélgetünk. Emellett újabb játékosok szólalhatnak meg a hétvégi verseny kapcsán, köztük Bogár Krisztián a Fradi Footgolf játékosa, a regnáló magyar bajnok.