Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kilábalt a gödörből az Újpest és nyert a Honvéd ellen

 Az elmúlt hetekben, ugyan idegenben, de kikapott az Újpest a Békéscsaba és a Vasas ellen. Amilyen fontos volt a győzelem eme csapatoknak a kiesés ellen folytatott harcban, annyira hiányozhatnak az Újpestnek az ezüstérem megszerzése szempontjából. 

Újpest – Budapest – Honvéd: 2 – 0 (1 – 0)

Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kecskés, Mohl – Balogh B., S. Diarra – Andrics (Hazard), Szankovics, Bardhi (Windecker) – Lencse (Angelov)

Bp. Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Kamber, Baráth,  Szilágyi L. – Vasziljevics (Holender), Hidi (Nagy G.), Gazdag –  Youla (Vernes), Eppel

gólszerző: Balogh B. (1-0)

sárgalapok: Heris, Litauszki ill. Szilágyi L., Baráth B, Kamber

Meglepetést mind a két oldalon már a kezdés előtt felfedezhettünk, hisz pl. az Újpestnél bekerült a kezdőcsapatba Kecskés Ákos, Kálnoki Kis Dávid pedig a kispadon kezdett. A Honvéd újra 5 védős felállással indította a 90 percet. A lilák az elmúlt hetekben a kiesésesre esélyes csapatoktól kikapott, a piros – feketék meg hétvégén a tavalyi bajnok Videotont verték, így ellentétes előjelekkel várhatták a kezdő sípszót.

1

Újpesti rohamokkal indult a mérkőzés előbb Lencse majd Andrics próbálkozott de a Honvéd kapusának nem okozott problémát egyik akció sem. Kis idő elteltével feltámadt a Kispest, s Balajczának akadt dolga. Egyszer Eppel lövése azért, mert védőjébe rúgta, az utána lévő szögletet pedig mely után Vasziljevics lőhetett, könnyedén húzta le. A 20.perc végére már komolyabb védeni valója akadt az újpesti hálóőrnek, Hidi szabadrúgását oldalra ütötte. Mielőtt azt hittük volna, hogy a szünetre a csapatok döntetlennel vonulnak be az öltözőbe, a héten április tréfának áldozatul eső Balogh Balázs megszerezte a vezetést az Újpestnek. Lencse bal oldali beadását a Fradisták célpontjává váló játékos 1 méterről befejelte a kapuba.

A második félidő első húsz percében igazából a cseréken kívül semmi rendkívüli nem történt, majd a 64.percben Mohl és Bardhi játszott össze, a macedón játékos egy szép csel után a bal alsóba juttatta a labdát, így 2-0-t mutatott már az eredményjelző. Az eredmény mutatta, hogy az Újpest az elmúlt hetek gyengébb szereplése után, végre hazai pályán meg tudja kezdeni a felzárkózást, ugyanis a Vasas és a Békéscsaba elleni vereség akár a dobogójába is kerülhet.  A hihetetlen korai hétközi időpont miatt 1131 néző látogatott ki a meccsre, ami a régi időkben csúcsrangadónak számított, s ugyan a Honvéd jelenleg nem a dobogóért játszik, de azért tavasszal okoztak pár meglepetést. Nem biztos, hogy ezt a meccset kellett volna délutánra tenni a BL közvetítés miatt, ugyanis a TV csak ilyenkor tűzhette műsorra a rangadót.

Endrődi Dávid