Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL-klasszikus az Upton Parkban! – videóval

Egészen fantasztikus mérkőzést vívott egymással a West Ham és az Arsenal, a hazaiak 2-0-ás hátrányból jöttek vissza Andy Carroll mesterhármasának köszönhetően, illetve volt két meg nem adott góljuk, de nem állíthatjuk, hogy az Arsenal nem szolgált rá legalább a döntetlenre. Frenetikus meccs volt, sajnálhatja, aki kihagyta. 

WHU - Arsenal

West Ham United – Arsenal: 3-3 (2-2)
Helyszín: Upton Park, London
Gólszerzők: Carroll (44., 45+2., 52.) ill. Özil (18.), Sanchez (35.), Koscielny (70.)
Sárga: Carroll (4.), Antonio (90+3.)
Piros: 

WHU: Adrián – Tomkins (Emenike 46.), Reid, Ogbonna – Antonio, Noble, Kouyate, Cresswell – Payet, Lanzini – Carroll – Vezetőedző: Slaven Bilic

Arsenal: Ospina – Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal – Elneny (Giroud 68.), Coquelin (Ramsey 61.) – Iwobi, Özil, Sanchez – Welbeck (Walcott 82.) – Vezetőedző: Arséne Wenger

Jó iramú találkozónak lehettünk szemtanúi, mindkét csapat támadólag lépett fel, de az utolsó passzokba általában hiba csúszott. A West Ham a 13. percben Lanzini révén szerzett egy gólt, amit a bíró tévesen érvénytelenített les miatt. A 18. percben aztán láthattuk az első szabályos gólt is, Iwobi adott remek labdát Özilnek, aki ballal szépen lőtt Adrián lábai alatt a kapuba. A hazaiak próbáltak egyenlíteni, egy nagy bedobás után Kouyate csúsztatott mellé, aztán viszont már Sanchez lövését kellett Adriánnak fognia. A 35. percben egy gyönyörű Arsenal támadást láthattunk, tartogatták a labdát kicsit, majd ismételten Iwobi adott forintos labdát, ezúttal Sancheznek, aki köszönte szépen, és megduplázta az előnyt. A 40. percben Carroll próbálkozott távolról egy labdaszerzést követően, Ospina végül némi üggyel-bajjal meg tudta fogni a lövést. A 44. percben már fejjel próbálkozhatott, és sokkal sikeresebb is volt. Cresswell tökéletes beadását fejelte elemi erővel a kapuba. Elképesztően felpörögtek az események a félidő végére, előbb Adriánnak kellett nagyot védenie Sanchez lövésénél, majd Noble badását követően Carroll tüzelt, ez még lepattant Gabrielről, másodjára viszont már utat talált a labda a kapuba a brazil védő érintésével, így Ospina esélytelen volt.

A második játékrész elején már a második West Ham gólt érvénytelenítették a nap folyamán, ezúttal viszont jogosan, Carroll valóban szabálytalan volt Koscielnyvel szemben mielőtt Payet a kapuba lőtt volna. Az 52. percben már nem úszta meg az Arsenal, Antonio megverte Monrealt, centerezett Carrollnak, aki imádja az ilyen helyzeteket, és egy újabb fejes góljával megszerezte mesterhármasát, csapatának pedig a vezetést 2-0-ás hátrányból. Az Ágyúsok padlót fogtak, az történt, amit a hazaiak akartak, de szép lassan azért felébredtek a vendégek, a 68. percben Monreal lövését vágta ki a gólvonalról Lanzini. Távolról sem volt még vége a meccsnek. Annyira nem, hogy nem sokkal később összejött az egyenlítés, Koscielny elöl maradt egy szögletnél, végül Welbeck lábáról pattant elé a labda, ő meg hezitálás nélkül a léc alá vágta a labdát. A West Ham nem hagyta magát természetesen, és Ospinának bizony komolyan kellett nyújtózkodnia pár perccel az egyenlítés után Payet tekerésénél. Igazi angol rangadót láthattak a nézők, hatalmas iram, dráma, rengeteg helyzettel. Giroud veszélyeztetett előbb, majd a 78. percben Ospina tolta ki Cresswell távoli bombáját. A szögletből Reid kis híján eredményes volt, alig néhány centit tévedett a Kalapácsosok védője. Ezek után komoly lehetőség nem volt, mert a végén hibáztak a játékosok, de azt hiszem nem tehetünk szemre hányást erre a meccsre.

https://www.youtube.com/watch?v=4AxCbndRdxs

Tereh Balázs