Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sunderland otthonában nyert a Leicester! – videóval

A listavezető Leicester City a Sunderland otthonában léphetett pályára a Premier League 33. fordulójában. Az első félidő folyamán mindkét csapat egy-egy veszélyesebbnek mondható helyzetet tudott kidolgozni, melyek közül egyikből sem született gól. A második játékrészre valamivel több lehetőséget láthattunk, aminek meg is lett a böjtje, hiszen a 66. percben Vardy megszerezte csapatának a vezetést. Az angol válogatott támadó a 95. minutumban feltette a pontot az i-re. A “rókák” ezzel a győzelemmel még közelebb kerültek az álomhoz. 

1414872_AMN

Sunderland – Leicester City 0-2 (0-0)
Helyszín:
Stadium of Light
Gólszerzők: – ill.
Vardy(66.,90+5.)
Sárga:
Borini(21.) ill. Fuchs(30.)
Kiállítás: 

Sunderland: Mannone-Yedlin,Kone,Kaboul,Van Aanholt-Kirchhoff-Borini(Lens 76.),Cattermole,M’Vila(Rodwell 68.),Khazri(N’Doye 68.)-Defoe. Vezetőedző: Sam Allardyce

Leicester City: Schmeichel-Simpson,Morgan,Huth,Fuch-Mahrez(Gray 81.),Drinkwater,Kante,Albrighton(Amartey 84.)-Okazaki(Ulloa 62.),Vardy. Vezetőedző: Claudio Ranieri

Első félidő: A meccs első veszélyesebb helyzetéig 15 percet kellett várni. Egy szögletet követően Morgan bólintott kapura, viszont a jamaicai védő nem tudott élni a lehetőséggel. A következő említésre momentumot több, mint fél óra múlva jegyezhettük fel. Defoe passzolt Borini elé, aki kapura lőtt, de végül nem született gól, mivel Schmeichel bravúrral hárítani tudott. Az első játékrész tehát rendkívül eseménytelenre sikeredett, így a folytatásban mindkét csapat részéről többre volt szükség, a három pont megszerzésének érdekében. 

Második félidő: A szünet után a Sunderland előtt adódott először lehetőséget. Az 51. minutumban Borini próbálkozott, de a labda fölé szállt. Nem sokkal később a “rókák” vezettek támadást, de Okazaki sem tudott élni a helyzettel. Az 59. percben Drinkwater eresztett meg egy lövést, melyet Mannone védeni tudott. A 66. minutumban a “rókák” megtörték a gólcsendet. Vardy kapott remek indítást, aki higgadtan a kapuba juttatta a labdát. A 82. percben Rodwell elé került a bőrgolyó, de az angol ordító helyzetben fölé lőtt. Nem sokkal később Ulloa dönthette volna el a találkozót, azonban a hazaiak portása megakadályozta ebben. A 95. percben jött a slusszpoén, a “rókák” megduplázták előnyüket, a találatot pedig ezúttal is Vardy neve mellé jegyezhettük fel. 

https://www.youtube.com/watch?v=oTuDL-hFCa0&nohtml5=False

https://www.youtube.com/watch?v=wf84MY6ZNvo&nohtml5=False

Képforrása: www.premierleague.com

Németh Boldizsár