Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Második félidei jobb játékával győzött a Fradi.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Groupama Arénából, ahol is a Budapest Honvéd csapata vendégszerepel. Kövessék nálunk élőben a találkozót!

Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 (0-1)

vezette: Andó – Szabó (Márkus T., Horváth R.)

Ferencváros: Jova- Dilaver, Cukic (Pintér Á.), Gyömbér, Nalepa – Gera (Hajnal), Nagy D. – Varga R. (Radó), Trinks, Lamah – Busai

Bp. Honvéd: Horváth A. – Ikenne-King (Gazdag), Bobál, Lovric, Baráth, Botka – Hidi, Vasiljevic (Vernes), Nagy G. – Eppel, Holender (Constantinescu)

gólszerzők: Busai / öngól (0-1), Trinks (1-1), Busai (2-1)

sárgalapok: Nagy D. ill. Ikenne – King,, Holender

Köszönjük figyelmüket Az első félidei gyengébb teljesítménye után, a második félidőben cseréinek köszönhetően fordított a Fradi.

VÉGE. Nyert a Fradi 2-1-re.

Lamah cselezte át magát a kispesti hátvédsor bal oldalán, de ahelyett, hogy középre passzolt volna, elszórakozta a helyzetet.

2 perc a hosszabbítás, mely már el is kezdődött.

A Bozsik stadionban, is 2-1 lett a vége, de ott gyorsan elhúzott Baráth és Vasziljevic találataival a hazai pályán játszó csapat, míg a végén Lamah szépített.

88.perc kispesti helyzet, Baráth ívelte a kapu elé Vernes fejelte a felső kapufára. Óriási helyzet volt!

Az őszi meccsen Youla góljával szerzett vezetést a Honvéd, de a Fradi még az első félidőben Hajnal és Varga góljaival fordított.

84.perc Hajnal lódult meg a kapu irányába, de a Honvéd védői becsúszva szabálytalankodtak vele. A szabadrúgást Trinks ívelte volna Lamah fejére, de Horváth leszedte a belga fejéről.

Trinks gyönyörű csellel küldte el ellenfelét, de az indítása rossz volt Busainak. Viszont a német játékos végre jó teljesítményt nyújt a Ferencvárosban.

80.perc Vernes oldalsó szabadrúgása olyan 20 méterről, de beadását mellé fejelték a Honvéd játékosai.

79.perc Hidi szabadrúgás 35 méterről, de beívelését a Fradi védői kifejelik szögletre. A sarokrúgás után Nagy Gergő elé kerül a bőrbogyó és óriási erővel kapu mellé lövi.

78.perc Vasziljevic, Holender a két játékos aki elhagyja a pályát.

Constantinescu pedig a másik.

Kettős csere lesz a Honvédnál. Vernes lesz az egyik.

Nagy Dominik kap sárgalapot.

A szabadrúgást  Hajnal végezte el, Pintér belefejelt, de Horváthnak nem okozott gondot.

73.perc Holender szabálytalankodott Dilaverrel, sárga!

70.perc Gyömbér lőtt 30 méterről, de gyenge lövésébe valaki beleért, szöglet. A szögletet Trinks végezte el, melyet először kiütött Horváth, de Busai ollózva vissza tett, s gól lett a vége! 2-1

Gazdag Dániel szaladt a kispesti kispadhoz.

66.perc Gyömbér és Vasziljevics ütközése után ápolásra szorulnak a játékosok.

A német középpályás első gólját lőtte a magyar élvonalban. A mai meccsen eddig csapata egyik legjobban játszó játékosa volt.

63.perc Nalepa előre ívelte Lamah vissza gurította az érkező Trinksnek aki pár tolás után kapura lőtt 16 méterről, mely a hálóban kötött ki. 1-1

Thomas Doll ezer fokon ég a kispad mellett. Ha játékosai is így tennék, akkor nem lenne most hátrány.

60.perc Radó Varga helyére jött. A Fradinál nincs több lehetőség, friss ember pályára küldésére. A Honvéd még nem változtatott.

Trinks kapura emelte a szabadrúgást, ami éppen, hogy csak mellé ment.

57.perc ígéretes helyről Fradi szabadrúgás. Közben Radó a kispadhoz fut.

54.perc Trinks lőtt kapura 25 méterről, de bőven fölé.

53.pec Pintér tette haza lábbal Holelnder beadását… Melyet Jova kézzel fogott meg.

49.perc Hidi lőtt kapura egy szabadrúgás utáni helyzetet, olyan 20 méterről, de Jova könnyedén rávetődött a labdára.

48.perc Nalepa adta el a labdát a saját 16-osa előtt, de Holendert az utolsó pillanatban szerelte Dilaver.

Kezdődik a második félidő.

Gera és Cukic hagyja el a játékteret.

Pintér Ádám is beáll.

Igen, Hajnal már a melegítő felsőt is levette, Máté Csaba magyaráz neki az oldalvonalnál.

Hajnal TAmás nagyobb elánnal melegít, lehet, hogy csere lesz.

6

Melegítenek a Honvéd cseréi, de itt nem valószínű, hogy lesz csere

Melegítenek a Honvéd cseréi, de itt nem valószínű, hogy lesz csere

Vége az első félidőnek. A Fradinak nem jött be a 3 védős felállás. Lamah nem muzsikál jól a bal oldalon. Folyamatosan átjásszák. Nincs befejező csatár a pályán, hisz Busai most a támadó. Igaz ő gólt szerzett ugyan, de nem abba a kapuba melybe kellett volna.

1 perc a hosszabbítás

40.perc nyom a Fradi. Szép játék. Labdajáratás Nagy Dominik, Gera, Varga, de az utolsó pillanatban felszabadít egy Honvéd védő szöglet. A szöglet után újabb szöglet következik. Melyet Trinks ad be és Nalepa mellé fejel.

38.perc. Dilaver szépen cselezte át magát a ráfutó Honvéd játékoson, passzát Varga adta be, amit ugyan kifejeltek a védők, de pont Trinks elé aki kapásból a kapu mellé lőtt

36.perc Ikenne King betört a 16-oson belülre, végül nagy üggyel bajjal szerelte Cukic és Lamah, a meglóduló belgával szemben viszont szabálytalankodik, sárgalap.

35.perc Gera szerzett labdát, indítja Nagy Dominikot, aki betört a 16-oson belülre, középre adása után bedobással jön a Honvéd.

32.perc Gera adott kiváló labdát a jobb oldalon felfutó Dilavernek, az osztrák-bosnyák beadta Varga tovább fejelte a középen üresen érkező Busainak, de a támadó csúnyán mellé fejelt.

30.perc Eppel indult kapura, Jova kiszaladt elé, hogy kiengedje a labdát. Ez annyira nem volt sikeres, de végül a Honvéd támadója szabálytalankodott a kapussal

29.perc 20 méterről végezhet el a Honvéd szabadrúgást. Vasziljevic belelőtte a sorfalva.

27.perc Trinks 25 méteres szabadrúgását védte Horváth András vetődve.

25.perc most Holender ment el a bal oldalon, de Nagy Dominik becsúszva szögletre tisztázott. A szögletet Hidi Patrik lőtte be, Busai fejelte kapura, s megszerezte a vezetést a Honvédnak. 0-1

23.perc Trinks szabadrúgás 28 méterről beívelését kifejelték a Honvéd védők. Végül vissza került a Honvéd kapuja elé a játékszer, melyet majd Gera tett kapura, s Horváth vetődve védte.

22.perc Ikenne – King megint könnyedén megy el Lamah mellett beadását Eppel tette kapura, de elkerülte a ketrecet, úgy tűnik a bal oldali védekezésével gond van a Fradinak.

20.perc Holender indult meg a jobb oldalon beadását Vasiljevic löbbölte kapura, de Jova védte. Az ellentámadásból Gera nyúlt szépen a labda alá, így Varga elé került, de lesen volt, így szabadrúgás.

4

18.perc Trinks csúszott be hátulról Nagy Gergőnek, de elmaradt a sárgalap.

16.perc trükkös szabadrúgás Ikenne – King hátrasarkalta Hidinek, ő beadta de Gera kifejelte szögletre, a szögletet Holender végezte el Hidinek passzolt, ő beadta középre, de Jova könnyedén húzta le.

15.pec Holender indult volna meg a jobb oldalon, Cukic fellökte, szabadrúgás.

13.perc Hidi eresztett meg jó 25 méterről egy lövést, mely a kapufáról vágódott ki az alapvonalon kívülre. Óriási kapufa volt

11.perc Trinks szabadrúgás, olyan 30 méterről, beívelését Gera fejelte kapura, mely pont elkerülte a kaput.

10.perc Ikenne – King játszotta át Lamaht, Cukic az utolsó pillanatban becsúszott, majd az ellentámadásból Varga indult kapura középre gurítását a Honvéd védők felszabadították.

9.perc Jova kirúgása után Varga Roland indult kapura szép cselei után kapura lőtt, s Horváth András a bal oldalra tartó lövést kiöklözte.

Eddig jobban játszik a Honvéd.

7.perc szabálytalankodott Nalpea, Vasiljevic végezte el a szabadrúgást, de épp, hogy csak a jobb felső sarok felett ment ki a játékszer.

6.perc első kapura lövés Trinks lőtte el 20 méterről a Cukictól kapott labdát, de elkerülte a kaput.

3.perc Ikenne – King kevert a Honvéd jobb oldalán, az egész bal szélt bejátszó Lamahval szemben, de végül szabálytalankodott a nigériai.

A Honvéd kezdte a meccset, balról jobbra ők támadnak.

A Fradi fehér nadrág, mez, sportszár, a Honvéd piros – fekete sportszár, mez és fekete nadrág kombóba öltözött.

3

Varga Rolandot és Gera Zoltánt köszönti Orosz Pál, miután Gera most játssza 200. hivatalos Fradi meccsét. Varga Roland pedig 50. meccsén van túl a zöld – fehéreknél.

Ma már egy Fradi sikert elkönyvelhetnek a Fradisták, hisz délután az NB III-ban Érden 2-1-re győzött a Fradi II Gyurácz András és Kovács Krisztián találataival. Érdekesség, hogy ott a kispadon foglalt helyet Popov Patrik, akit az egyik legnagyobb Fradi tehetségnek tartana, de nem lépett pályára. A Bp. Honvéd 2. csapata, a Monortól hazai pályán szenvedett 4-3-as vereséget. A kispestiek góljait Máté Zsolt, Göblyös Dániel és Jelena Richárd szerezték.

A játékvezető Andó – Szabó Sándor, segítői Márkus Tamás és Horváth Róbert.

Az MFA neveltje a vendégeknél a kezdőből: Bobál, Botka, Hidi, Baráth, Holender, Nagy Gergő, a kispadról Gazdag, Vernes, Prosser, Palmes és Constantinescu. Tehát nem lehet azt mondani, hogy nem építene saját utánpótlására a Budapest – Honvéd.

A piros – feketéknél már megszokhattuk, hogy futószalagon kerülnek ki a Magyar Futball Akadémiáról a fiatal játékosok, igaz közülük többen csak bemutatkoztak az élvonalban és utána alacsonyabb osztályba kerültek. Most a kezdőcsapatban 1995-ös születésű Bobál Dávid (ő tavaly volt Sopronban kölcsönben, s onnan vissza jötte után, nagyon hasznos játékot produkál). A kispadon Gazdag Dániel, Raul Ioan Palmes és Dan – Marius Constantinescu bevethető a fiatal szabály figyelembe vételével. A külföldi limitet se lépik át a vendégek, hisz Ikenne-King, Vasiljevic számít külföldinek, Lovric, Holender magyar állampolgár. Utóbbi utánpótlás válogatott is.

Mind a két csapat kezdőjében található az MLSZ által honorált játékos, hisz a hazaiaknál 1995-ben született Nagy Dominik, a kispadon Kárász Krisztián úgyszintén 1995-ben született, neki még nincs élvonalbeli meccse. Nagypapája a legendás Gyetvai László, tehát ő ízig vérig Fradista. Már egy ideje levegőben lóg az NB I-es bemutatkozása. 5 külföldi van a Ferencváros kezdőcsapatában, tehát ebben a számban sem lépik át az előírtat, s a kispadon is csak magyar játékos ül, hisz a brazil Leandro de Almeida magyar válogatott.

A Bp. Honvédnál szintén van egy nevesebb hiányzó, hisz Souleymane Youla nem került még a kispadra se, őt a kezdőcsapatban a saját nevelésű Filip Holender pótolja. Az előzetesen átnézett kezdőcsapat alapján, úgy tippelem, hogy Botka Endre lesz a balhátvéd, hisz őt már volt olyan meccs (pont a Fradi ellen a második félidőben), mikor Marco Rossi kipróbálta azon a poszton.

A Fradi csapatában ezúttal biztos nem lép pályára Böde Dániel, aki még a kispadra se ül le. Először került be bajnokin a kezdőcsapatba Thomas Dollnál Jova Levente. Ő utoljára 2013/14-es szezonban, a Vidi elleni győztes bajnokin védte a Ferencváros hálóját, akkor Máté Csaba volt ideiglenes az edző, hisz előtte küldték el a holland Ricardo Monizt. Sérülés miatt hiányzik továbbra is Nagy Ádám, eltiltását tölti Cristian Ramirez.

A hazaiak kispadján: Dibusz, Kárász, Pintér Á., Leandro, Hajnal és Radó foglal helyet, míg a vendégeknél Nagy S., Szilágyi, Palmes, Constantinescu, Gazdag, Vernes, Prosser foglal helyet

A melegítő Fradi játékosok között nincs Böde Dániel!

A melegítő Fradi játékosok között nincs Böde Dániel!

A Honvéd játékosai már melegítenek

A Honvéd játékosai már melegítenek

Endrődi Dávid