Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Megállíthatatlan a Celta! – Videóval!

Idegenbeli egy gólos sikert aratott a Celta Vigo a Sporting vendégeként a spanyol bajnokság 32. fordulójának vasárnapi mérkőzésén, míg a Betis otthon tartotta a három pontot az utolsó Levante ellenében.

cel1

Sporting Gijón – Celta Vigo 0-1 (0-0)
Gijón, El Molinón, 24 163 néző, Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerző:ill. Nolito (64.)
Sárga lap: Vranjes (35.), Cases (71.) ill. Jonny (19.), Orellana (35.), Wass (67.), Guidetti (79.), Blanco (85.)

A vendégeknek volt több helyzetük az egész mérkőzésen, így megérdemelten hozta el a három bajnoki pontot a Celta a Sporting vendégeként. A győztes gól a második játékrész közepénél esett: Ekkor mutatott be szép mozdulatsort Duran Nolito, aki tökéletes vette át a büntetőterület szélén Fabian Orellana passzát, majd pontos lövést küldött a bal alsó sarokba. (0-1) A hazaiak a bekapott gól után ugyan többször próbálkoztak egyenlíteni, de ez nem jött össze nekik, a vendég védők tudtak legtöbb esetben tisztázni, amikor már ők is verve voltak akkor meg Ruben Blanco volt a helyén. Újabb győzelmével a Celta tovább őrzi Európa Liga indulásra jogosító ötödik helyét 52 ponttal, míg a Sporting 28 egységgel éppen a kiesést érő tizennyolcadik pozícióban van.

bet1

Real Betis – Levante 1-0 (0-0)
Sevilla, Estadio Benito Villamarín, 37 091 néző, Vezette: Prieto Iglesias
Gólszerző: Rubén Castro (81.)
Sárga lap: N’Diaye (35.), Musonda (70.), Gonzalez (80.), Cejudo (92.) ill. Lopez (82.), Juanfran (89.), Mari (94.)

A spanyol bajnokság szombat esti Betis-Levante mérkőzésén igen aktív volt mindkét csapat támadójátéka, de valami mindig megakadt a gépezetben. Pontosabban a befejezésekkel volt gond egyformán a Betis és a Levante esetében is. A kiesés szempontjából hatalmas bajban lévő liga utolsó Levante ugyan jóval többször kísérelte meg bevenni ellenfele hálóját, de a gólt mégsem ők szerezték. Amikor már úgy nézett ki, hogy gól nélküli mérkőzést fog látni a közel 40 ezres publikum, akkor jött Rubén Castro aki a gól előtt nem sokkal csereként pályára lépő Alvaro Cejudo hosszú indítását váltotta fejjel gólra. (1-0) Ezzel a kései góllal nyert otthon a Betis a Levante ellen, így a hazaiak három vereség után nyertek ismét és állnak jelenleg a tizenkettedik helyen 37 ponttal, míg a Levante továbbra is a sereghajtó 25 egységgel.

Sporting Gijón-Celta Vigo:

Real Betis-Levante:

Fotó: laliga.es

Becz Tamás