Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: 32 vs 24 millió font! – távoli álláspontok

Szinte biztosra vehető, hogy Arsena Wenger kitölti 2017 nyaráig szóló szerződését, ezáltal jövőre is ő állíthatja majd össze az Arsenal kezdőcsapatát. Ennek tükrében a francia mester már össze is állította nyári kívánságlistáját, melynek élén jelenleg a Mönchengladbach svájci középpályása Granit Xhaka áll.

granit-xhaka-arsenal-borussia-monchengladbach_3437821

Pár hete kapott szárnyra a pletyka, miszerint a 23 esztendős irányítót az Emiratesbe csábítanák, ám már akkor is jelezte a Mönchengladbach, hogy ez egy bizonyos összeg alatt biztosan nem lehetséges. Ha csak a piaci értéket nézzük, Xhaka jelenleg 19 millió fontot ér, ehhez pedig kapcsolódik egy 2019-ig szóló szerződés, mely a német klubcsapat kezébe adja a gyeplőt a tárgyalások során.

Az angol sajtó ma arról írt, hogy Arsene Wenger megkezdte a tárgyalásokat, s első körben 24 millió fontos ajánlatot tett, melytől nem esett le a Mönchengladbach klubvezetésének az álla. A németek továbbra is ragaszkodnak az eredetileg megszabott árhoz, mely 32 millió font. A két csapat álláspontja tehát nincsen túl közel egymáshoz, 8 millió euró nem kis összeg.

Egy kicsit a számok nyelvén, amennyiben maradna a kerek 32 millió fontos összeg, Xhaka lehetne az Arsenal történetének második legdrágább igazolása. A listát Mesut Özil vezeti 34,5 millió fonttal, míg jelenleg Alexis Sanchez áll a dobogó második fokán 31,88 milliós vételárral.

Őszi