Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: Indulhat a játékosmozgás!

Miközben a Tottenham még a bajnoki címért is versenyben van, gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy a londoni csapat jövőre résztvevője lesz a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek. Ezáltal pedig fordul a kocka, a csapat ha fizetésileg nem is, de szakmailag meg tudja adni játékosainak és kiszemeltjeinek a labdarúgás legmagasabb szintjét, ezáltal pedig sokkal vonzóbbá válnak az átigazolási piacon a játékosok szemében. Ez volt az a lépcsőfok, melyről a Spurs évek óta mindig lecsúszott, most azonban úgy fest, hogy minden adott lesz a keret megerősítésére. A klubvezetés és a szakmai stáb természetesen már dolgozik is a háttérben, tervezik a 2016/17-es szezon csapatát.

PAY-Premier-League-3pm-Kick-offs

Minden bizonnyal a riválisok nyomást helyeznek majd a Spurs játékosaira, s megpróbálják minél jobban szétzilálni a csapatot. Ezért fontos dolog lesz egyes játékosok esetében a szerződéshosszabbítás a klub részéről és amennyiben lehetőség nyílik rá, jobb kondíciókkal ellátott szerződések aláírása. Nyilvánvaló, hogy Harry Kane megtartása lesz a legnagyobb feladat, a még mindig csak 22 esztendős csatárnak azonban 2020-ig szóló kontraktusa van a klubbal, így a Tottenham kézben tarthatja a dolgokat.

Ami az erősítéseket illeti, a Daily Mail információi szerint a Spurs újra felvette a kapcsolatot liga riválisával, avagy tavaly nyár után újra megpróbálják megszerezni a középpályára a Southampton kenyai játékosát Victor Wanyama személyében. A 24 esztendős védekező középpályás akár középső védőként is bevethető, a Soton kezdőjéből gyakorlatilag kirobbanthatatlan. Három esztendeje érkezett a Premier League-be, a Celtic akkoriban 14,5 millió eurót kapott érte, akkori piaci értékének csaknem háromszorosát.

Ami a mostani ár-érték arányokat illeti, a transfermarkt.de szerint 15 millió euróra rúg Wanyama piaci értéke, ez pedig párosul egy 2017 nyaráig érvényes szerződéssel. Ezen adatok tudatában 20 millió eurónál olcsóbban biztosan nem lehet őt megszerezni, ám véleményünk szerint ez az ár még jócskán felsrófolódhat.

Posztján két riválissal kell számolnia, két igen fiatal labdarúgóval. Egyikük a 22 esztendős Eric Dier, aki bemutatkozhatott tavaly év végén az angol nemzeti csapatba és gyakorlatilag kirobbanthatatlan, ám neve a hírek szerint ott szerepel a Bayern München kívánságlistáján. A másikuk a 21 esztendős Nabil Bentaleb. Az utánpótlásból felkerülő, ám sérüléssel küszködő algériai válogatott játékos idén nem sokat tudott hozzátenni a csapat meneteléséhez, így az ő jövője és szerepköre egyelőre kicsit vakfolt.

Őszi