Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győr: edzőváltás a balhé után

Preszeller Tamás az ETO eddigi edzője, a sárvári döntetlen után beadta a felmondását. A tavaly még élvonalban szereplő klubnál ugyanis, egyre kisebb az esély a magasabb osztályba lépésre.

Preszeller Tamás távozik (kisalfoldfoci.hu)

Preszeller Tamás távozik (kisalfoldfoci.hu)

A szezonnak még a Németh Zoltán – Jäkl Antal duóval nekivágó ETO FC Győr, a tavalyi NB III-as csapatra épült, mely tele van fiatal tehetséges játékossal. Tavaly szinte ugyanez a gárda, a 2.helyet szerezte meg  az NB III-as bajnokságban, 10 ponttal lemaradva a feljutó Budaörs csapata mögött. Ezek után joggal, minden vezető a feljutást tűzte ki célul, melynek érdekében, magasabb osztályban szereplő korábbi győri játékosokat is haza csábítottak. A csapat a gyengébb szereplés után, már ősszel edzőt váltott s Preszeller Tamás szakmai igazgató ült le a kispadra, azzal a feltétellel, hogy csak az őszi hátralévő meccseken irányít, tavasszal új edző jön. Végül télen maradt a kispadon is Preszeller, egészen a 26. fordulóig.

– A sárvári döntetlen után felajánlottam a lemondásomat a vezetőedzői tisztről, amit dr. Drucskó Zoltán ügyvezető el is fogadott– mondta lemondásáról a korábbi edző a Kisalföld napilapnak. – – Úgy ítéltem meg, hogy a csapat olyan mentális helyzetben van, amelyen én már nem tudok segíteni és szeretem annyira az ETO-t, hogy ezért félreállok. A nagyszerű téli felkészülés, a remek tavaszi kezdés után azt gondoltam, hogy hasonló lesz a folytatás is, de sajnos másként alakult, sorozatban öt döntetlent játszottunk a bajnokságban.

A téli igazolások elmaradásában látja a gyengébb szereplés okát Preszeller, aki télen több korábbi élvonalbeli játékost szeretett volna az ETO-hoz csábítani. Többek között Magasföldi Józsefet, aki az NB II-ben szereplő s játékosait szélnek eresztő Dunaújváros profija volt korábban, s nem messze Győrtől Mosonmagyaróvárra igazolt.

– A Mosonmagyaróvár kulcsfigurája szerintem mégis Laki Balázs, akit én is szerettem volna télen visszacsábítani az ETO-hoz, de sajnos nem sikerült. Úgy ítéltem meg, hogy a középcsatár posztján Mayer Milán és Szabó Zsolt megfelelő teljesítményre képes, ezért nem kértem Magasföldi leigazolását. Három-négy első osztályú futballistával sokáig tárgyaltunk, de sok pénzt kértek, amit mi nem tudtunk kifizetni nekik. Tavasszal sajnos hátul is elbizonytalanodott a csapat. Többen a szememre vetették már, hogy a fiatalok mögé miért nem igazoltunk egy rutinos, jó kapust. Én bíztam Horváth Daniban, mert nagy tehetségnek tartom őt, de még keveset beszél a védőkhöz, ezért is kaptunk elkerülhető gólokat is.

Bekő Balázs biztos a feljutásban (www.rangado.hu)

Bekő Balázs biztos a feljutásban (www.rangado.hu)

A szakember utódja várhatóan Bekő Balázs lesz, aki tavasszal munka nélkül volt eddig, miután az őszi gyengébb szereplés után Diósgyőrben felbontották a szerződését. Bekő az egyik legtehetségesebb tagja a magyar edzői karnak, korábban dolgozott Budaörsön a 3.vonalban és Kecskeméten, Diósgyőrben az NB I-ben. A KTE-nél eredményei után több élvonalbeli csapat csábította a nyáron, de ő a miskolci csapat mellett tette le voksát, ami később kiderült, nem volt egy sikeres kirándulás.

Bekő a következő képen vélekedik a Győrről:

– Egy felkérés tulajdonképpen mindig jóleső érzés, hiszen egyfajta elismerése annak a munkának, amit eddig a futballban végeztél. Látok perspektívát ebben a klubban nemcsak rövid, hanem hosszabb távon is, hiszen az ETO-nak nem az NB III-ban, hanem sokkal magasabban van a helye. A legjobb tudásom szerint megpróbálok segíteni. Igaz, nem túl rózsás a helyzet, de nyilván ezért is döntött a vezetőség az edzőváltás mellett. Képben vagyok az erőviszonyokat illetően, hiszen aki a futballban él, az figyelemmel kíséri az eseményeket.  Ismerem a játékoskeretet, vannak olyanok, akiket régebbről személyesen is. A mostani helyzetben nem hozom magammal a segítőimet, hiszen azok a kollégák, akik eddig a csapat mellett dolgoztak, tudnak nekem segíteni. Nagyon bízom benne, hogy az egy hét alatt el tudjuk végezni, amit elterveztem és kellően felkészülünk a Mosonmagyaróvár elleni rangadóra. Remélem, ki-ki meccset játszunk majd a hazai csapattal úgy, hogy a meccsben benne lesz a győzelmünk lehetősége. Ehhez sok minden szükségeltetik. Nagyon fontos lenne például, hogy a csapat újra élvezze a szurkolók bizalmát, mert csak együtt tudunk célba érni.

Bekő várhatóan a mai napon fogja aláírni szerződését.

Endrődi Dávid